Sociální sítě
Nahoru

Kampa Park v nové podobě

V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní je opět připravena nabídnout svým hostům již tradičně to nejlepší. Ostatně právě v září slaví už 27. výročí svého vzniku.

Přestože náš tým – stejně jako magický výhled na Karlův most – zůstává stále stejný, zastavený čas jsme využili ke zlepšení všech našich služeb: připravili jsme kolekci parádních vín, vybrousili naše nové menu a doladili atmosféru interiéru,” vypočítává změny majitel podniku Nils Jebens. Co tedy můžeme čekat nového?

Hvězdný šéfkuchař Marek Raditsch připravil zajímavé novinky. Mezi hvězdy nového menu patří timbál z humra s dresinkem z akátového medu, bílého balsamica a pepřem timut či křupavé špenátové taštičky s houbami shiitake a omáčkou z kokosového mléka, kešu a koriandru.

Milovníky ryb jistě potěší černá treska marinovaná v misu podávaná s wasabi bramborovým pyré, broccolinou a lanýžovou teriyaki omáčkou. A konkurencí legendárního cappuccina bude kreativní Pavlova s kokosovým krémem, mango sorbetem a maracujovým coulis.

Velkou novinkou je důraz na kreativní prezentaci vegetariánských a veganských pokrmů, neboť v Praze v posledních letech roste počet gurmetů, kteří nejedí maso, drůbež ani ryby. Pro ně Marek Raditsch nachystal řadu překvapení, například lahodné risotto se smrži či chuťově podmanivé červené kari se zeleninou a bazalkou.

Dalších změn se dočkal interiér designově perfektní restaurace, aby zůstala věrná pověsti místa, jehož styl ostatní často kopírují, ale nikomu se ho nepodařilo zcela napodobit.

Jednou z nových dominant hlavního sálu je nádherná vinotéka v podobě vinné zdi, která hostům umožní ochutnat špičková vína a současně potěší jako dokonalá vizuální kulisa. V hlavním sále i na terase u Vltavy potěší nové křišťálové lustry prestižní české společnosti Preciosa.

Přestavbu interiéru dostal na starosti slavný architekt Marko Maio z Portugalska, kterému učarovalo světlo. To se pro něj stalo hlavním elementem a právě rafinovaná hra se světlem bude také jedním z trumfů nového interiéru Kampa Parku.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.