Sociální sítě
Nahoru

Top Class ve flotile BMW na cestě za hodinkami do Glashütte

Úterý 21. září se pro přátele magazínu Top Class neslo v duchu mechanických hodinek niche značek.

Přední český dvouměsíčník o luxusu a životním stylu totiž uspořádal pro své partnery výlet do saského městečka Glashütte, které je proslulé svou hodinářskou produkcí, jejíž povědomí neustále roste.

Fantastické vozy BMW M8 a X5 před budovou Union Glashütte

Na německé straně krušných hor zajistil návštěvu hned tří unikátních manufaktur, které ač mají mnoho společného, svou produkcí se výrazně liší. Hosté tak mohli obdivovat nejenom tikající klenoty značek Union Glashütte, Tutima či Mühle Glashütte, ale také se podívat přímo do výrobních prostor – tedy na to, jak každé z nich vznikají.

Chronografy značky Union Glashütte

Porozumět tak bylo možné nejenom produkci samostatných mechanických strojků, ale také pravidlům, jimiž se místní výroba řídí. Výrazná část programu tak byla věnována edukci tvorby jednotlivých komponentů, stejně jako jejich dekoraci, tedy různým povrchovým úpravám.

Prezentace komponentů pro tvorbu in-house strojku u značky Tutima

Návštěvu zpestřilo také seznámení se s vedením jednotlivých společností, a to ať už přímo s majiteli, tak i s řediteli produkce či hodinářskými mistry mnohdy svou prací stojícími za úspěchy značek.

Vždyť před výběrem hodinek je přeci jen důležité vědět, jaká hybná síla stála za jejich zrodem, a proč vypadají zrovna tak, jak vypadají…

Dekorace můstku setrvačky v Union Glashütte

Třešničku na dortu celé jednodenní akce obstarala německá automobilka BMW, která se postarala o cestu všech hostů z Prahy do Glashütte a zpět.

Ti, kteří nejeli vlastním vozem si tak mohli vyzkoušet sportovní BMW M8 coupe v barvě rudého aventurinu, praktického obra BMW X5 40d v uhrančivě zeleném odstínu Individual Verde Erms, případně osahat si elektrickým motorem poháněné BMW iX3 Cashmere Silver, které bez jediného dobité zvládalo celou cestu tempo s již zmíněnou dvojicí dravců prahnoucích po rychlosti a adrenalinu.

V Mühle Glashütte bylo možné prohlídnout si i prémiovou produkci s in-house strojky

Elektrická iX3 mě opravdu příjemně překvapila. Nečekal jsem, že bez jediného dobití zvládne dojet z Prahy do Glashütte a zpět. Samozřejmě jsem byl připraven cestou zastavit a dobíjet akumulátor, přeci jenom čerpacích stanic bylo cestou dle navigace dostatek, nicméně nebylo to potřeba,“ prozradil Jakub Sivek, majitel hodinářství Chronoshop.

Značka Union Glashütte překvapila i pestrou paletou nových řemínků

Foto: @tempusX

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.