Sociální sítě
Nahoru

Dýně v Lagartu

Lagarto není jedna kavárna ani dvě. Jsou to rovnou 4 a to v Mostě, Teplicích a ve dvojím provedení v Chomutově. Aby toho nebylo málo je tady ještě mostecké bistro Deli a teplická casual fine dining restaurace J&J.

Ve všech provozech vítají chladné počasí dýňovou nabídkou, která nemá chybu. Jedná se o nápojovou nabídku v podobě Dýňového Mocha s javorovým sirupem, karamelovou čokoládou ve třech velikostech a Dýňového Latte s javorovým sirupem.

Tím to, ale nekončí. Dýně jako sladký dezert, který je roztomilý a zároveň neuvěřitelně lahodný. „V dezertu, ale dýni nehledejte. Jde jen o vizuální podobu. Naopak dominantní chutí je zdravý rakytník, který doplňuje hořká čokoláda, piškot, mléčná čokoláda a oříšky,“ dodává šéfcukrářka celého Lagarta Dominika Tesařová.

Po jejím boku stojí majitel Jan Hawelka, který dává podněty a je hlavním ochutnávačem a schvalovačem. Je neuvěřitelné, jak toto severočeské pracovní duo funguje a je tvůrčí. Samozřejmě sladký příběh Lagarta není jen o nich dvou. Stojí za nimi silný tým, jak ve vlastní výrobně Cake Factory, tak všichni na place, kteří mají ke své práci úctu, a to je cítit na každém kroku.

Dýně dezert stojí 99 Kč lze jí j ochutnat na každé provozovně a také objednat předem a vyzvednout formou take away.

Více z rubriky Gastro

  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
  • Pavlova z Lagarta

    Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

    Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří...

    Marek Zelený26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.