Sociální sítě
Nahoru

Dýně v Lagartu

Lagarto není jedna kavárna ani dvě. Jsou to rovnou 4 a to v Mostě, Teplicích a ve dvojím provedení v Chomutově. Aby toho nebylo málo je tady ještě mostecké bistro Deli a teplická casual fine dining restaurace J&J.

Ve všech provozech vítají chladné počasí dýňovou nabídkou, která nemá chybu. Jedná se o nápojovou nabídku v podobě Dýňového Mocha s javorovým sirupem, karamelovou čokoládou ve třech velikostech a Dýňového Latte s javorovým sirupem.

Tím to, ale nekončí. Dýně jako sladký dezert, který je roztomilý a zároveň neuvěřitelně lahodný. „V dezertu, ale dýni nehledejte. Jde jen o vizuální podobu. Naopak dominantní chutí je zdravý rakytník, který doplňuje hořká čokoláda, piškot, mléčná čokoláda a oříšky,“ dodává šéfcukrářka celého Lagarta Dominika Tesařová.

Po jejím boku stojí majitel Jan Hawelka, který dává podněty a je hlavním ochutnávačem a schvalovačem. Je neuvěřitelné, jak toto severočeské pracovní duo funguje a je tvůrčí. Samozřejmě sladký příběh Lagarta není jen o nich dvou. Stojí za nimi silný tým, jak ve vlastní výrobně Cake Factory, tak všichni na place, kteří mají ke své práci úctu, a to je cítit na každém kroku.

Dýně dezert stojí 99 Kč lze jí j ochutnat na každé provozovně a také objednat předem a vyzvednout formou take away.

Více z rubriky Gastro

  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Není citrón jako citrón

    Lagarto je kávové srdce severu, to ví každý, kdo okusil. Za roky svého působení se z ryze českého řetězce stal pojem....

    Marek Zelený19.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Husa na Staromáku

    Staroměstské náměstí je jedno z nejkrásnějších míst celé Prahy. Nádherné stavby protkané historií nemají celosvětově obdoby. V jedné z těch nejkrásnějších...

    Jan Pešek12.10.2021
  • Romantické dýňové menu se skleničkou Mionetto Prosecco

    Se sychravým podzimem pomalu přichází doba, kdy trávíme více času z pohodlí domova v dece a při svíčkách. Využijte toto pochmurné...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Aluna bean to bar aneb umění skryté v tabulce čokolády

    Možná už jste slyšeli, že čokoláda není tak úžasná pouze pro svou lahodnou chuť. A že své blahodárné účinky může rozvinout...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Temperamentní Negroni Sbagliato rozzáří i pochmurný podzim

    Slunné babí léto pomalu střídá sychravý podzim a setkávání na terasách či zahrádkách se pomalu přesouvá za dveře teplých domovů. Zpestřete...

    Marek Zelený7.10.2021
  • Slavná vinárna Tři Grácie se vrací na scénu

    Legendární pražská vinárna Tři Grácie znovu otevírá své brány. Místo, které patřilo po desítky let k povinným zastávkám pražských milovníků dobrého...

    Jan Pešek6.10.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.