Sociální sítě
Nahoru

Vytrhněte se z každodenní reality čtením. Do čeho se začíst, abyste si připadali jako v jiném světě?

Jedním z nejoblíbenějších žánrů mezi čtenáři z celého světa zůstává fantasy. Knihy, které do tohoto žánru spadají, baví malé, větší, i ty dávno dospělé. Jakou knihou se na chvíli prodrat do světa tolik odlišného od toho našeho a přitom zapracovat na vlastní fantazii a představivosti? Možností je hned několik a žádná vám nedá spát.

Klasika i moderní ságy

Pokud budete v on-line knihkupectví nebo v kamenném obchodě shánět čtení pod štítkem fantasy knihy, budete si moc vybrat mezi klasikou jako je třeba Čaroděj ze země Oz nebo se začíst do moderní ságy typu Harry Potter. Fantasy žánr je totiž opravdu rozšířený a nabízí nespočet variant, přičemž se nemusíte bát, že by vás měla, byť jen jedna jediná, zklamat. Zatímco u některých děl budete moc nahlédnout do úplně nového světa, v ji

Romantika i magie a upíři

Pokud vás láká přečíst si klasický příběh o magii a čarodějnictví, nesmíte vynechat světoznámého Pána Prstenů nebo o nic méně slavného Harryho Pottera. Pro lovce romantických příběhů má fantasy svět v záloze Dům trnů a růží nebo Skleněný trůn. Dracula nebo Upíří deníky budou tím pravým pro fanoušky příběhů plných upírů.

Filmem ke knize a naopak

Pokud vás lákají spíše filmy, nevadí. Většina úspěšných knih byla, většinou neméně úspěšně, zfilmována. Možné ale je i to, že právě film nebo seriál vás nakonec stejně dovede k přečtení knihy. Právě filmová zpracování přivedla fantasy knihám velkou spoustu nových čtenářů a fanoušků. Jeden příklad za všechny je třeba již zmíněný Pán Prstenů. Ten je v Česko-Slovenské filmové databázi dokonce 14. nejoblíbenějším filmem.

Na dlouhé zimní večery

Mezi fantasy příběhy narazíte často na ty, které vám zaberou pár dlouhých večerů. Obvyklé je u fantasy knih totiž to, že celý příběh neobsáhnou v jedné vazbě. Nejčastěji jsou tak fantasy příběhy rozložené do několika knih. Pokud jste ale spíše příležitostný čtenář, i v tomto odvětví narazíte na knihy, které skýtají pár povídek a přečíst je vám nebude trvat celou věčnost, ale třeba jen jedno volné odpoledne.

Více z rubriky Volný čas

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.