Sociální sítě
Nahoru

Slavnostní stůl v královském stylu s paštikami Pâté du Chef

Vánoce jsou svátky, kdy se setkáváme se svými nejbližšími, a to ať už za účelem oslav, večírků nebo prostě jen tak. Je to tedy bezesporu období plné dobré nálady a pohody, ale rovněž dobrého jídla. Dozdobit každé takové společné okamžiky můžete i paštikami Pâté du Chef, které na stůl přinesou svou rozmanitostí ingrediencí zaručeně originalitu.

Paštiky patřily neodmyslitelně na všechny královské dvory napříč Evropou a nadále zůstávají tradiční součástí českých jídelníčků. V jejich oblibě drží Češi dokonce světové prvenství, a to přestože v 80. a 90. letech minulého století utrpěly velký šrám na pověsti o kvalitě.

Značka Pâté du Chef jim však vrátila jejich královský lesk, a nyní je dodávána do dalších dvaceti zemí po celé Evropě. Gurmáni si oblíbili paštikové dorty, paštikové bonboniéry i minidortíky, které výborně chutnají a během chvíle promění Váš stůl k nepoznání. Stačí přidat pečivo, ovoce nebo zeleninu a je připraven první chod slavnostního pohoštění. Do paštik jsou přidávány netradiční ingredience, jakými jsou například portské víno, šampaňské nebo třeba vanilka. Konkrétně oblíbená řada bonboniér značky Pâté du Chef se nyní pyšní příchutěmi, jako jsou například La sélection de pâté se sýry, La sélection de pâté s ovocem, anebo například klasickým pojetím paštik snoubených s brusinkami, pečeným masem či šampaňským.

Doba paštik, spojených pouze s rychlou svačinkou, anebo levným jídlem na letní dovolenou, je naštěstí dávno pryč. Paštiky se opět vrací na slavnostní tabule při výjimečných událostech, ale i do běžného jídelníčku. Zákazníci mají rádi tradiční, oblíbené příchutě. Čím dál více však také pozorujeme rostoucí trend v oblasti zkoušení neotřelých novinek,“ říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Pâté du Chef.

Pro nás to znamená neustálé přemýšlení o možných kombinacích a recepturách. Nad čím ale nespekulujeme, je kvalita použitých surovin při výrobě, protože správná paštika má být co nejjemnější a z vytříbených kousků jednotlivých ingrediencí,“ dodává Martin Kincl.

Sortiment Pâté du Chef je připraven pro okamžité servírování na stůl bez časové náročnosti. K dostání jsou také dárková balení, která skutečně potěší. Vhodné jsou i paštikové dorty, jež se hodí pro větší sešlost lidí a pokaždé nadchnou svojí netradičností.

Více z rubriky Gastro

  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Není citrón jako citrón

    Lagarto je kávové srdce severu, to ví každý, kdo okusil. Za roky svého působení se z ryze českého řetězce stal pojem....

    Marek Zelený19.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Husa na Staromáku

    Staroměstské náměstí je jedno z nejkrásnějších míst celé Prahy. Nádherné stavby protkané historií nemají celosvětově obdoby. V jedné z těch nejkrásnějších...

    Jan Pešek12.10.2021
  • Romantické dýňové menu se skleničkou Mionetto Prosecco

    Se sychravým podzimem pomalu přichází doba, kdy trávíme více času z pohodlí domova v dece a při svíčkách. Využijte toto pochmurné...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Aluna bean to bar aneb umění skryté v tabulce čokolády

    Možná už jste slyšeli, že čokoláda není tak úžasná pouze pro svou lahodnou chuť. A že své blahodárné účinky může rozvinout...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Temperamentní Negroni Sbagliato rozzáří i pochmurný podzim

    Slunné babí léto pomalu střídá sychravý podzim a setkávání na terasách či zahrádkách se pomalu přesouvá za dveře teplých domovů. Zpestřete...

    Marek Zelený7.10.2021
  • Slavná vinárna Tři Grácie se vrací na scénu

    Legendární pražská vinárna Tři Grácie znovu otevírá své brány. Místo, které patřilo po desítky let k povinným zastávkám pražských milovníků dobrého...

    Jan Pešek6.10.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.