Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner.
Hosté mohou vybírat z několika předkrmů, sezónních hlavních chodů a celé menu samozřejmě završit výběrem z dezertů. To vše pečlivě spárované buď s vínem nebo netradičně také s fermentovanými domácími limonádami.
„Toto podzimní menu jsem sestavil společně s mými talentovanými kolegy, jelikož týmová práce i při tvorbě menu je důležitá pro profesní rozvoj nadaných talentů. Menu bych rád obměňoval 4x do roka dle ročních období v návaznosti na sezónnost produktů. Volili jsme ingredience, které jsou zajímavé a málokdo z našich hostů si je připraví sám doma. Například teleci brzlík, foie gras, topinambury, smrže, soufflé, hovězí žebro v Rioja atd. Další zajímavostí je naše nabídka nealkoholických drinků, které fermentují naši cukráři v různých příchutích“ upřesňuje šéfkuchař Marek Fichtner.
Čtyřicetimístný kulinářský Trezor se otevírá každou středu a čtvrtek večer a vzhledem k omezené kapacitě je doporučeno včas si rezervovat místa na webu.