Sociální sítě
Nahoru

Nové Tank Must v novém provedení

Již při jejich vzniku v roce 1917 zvolil Louis Cartier na rozdíl od tehdy preferovaných kulatých hodinek esteticky výrazný obdélníkový tvar.

Hodinky Tank se v době svého uvedení na trh staly avantgardním doplňkem, kterým zůstaly dodnes. Jejich design byl inspirován svrchním pohledem na válečný tank s jasným grafickým principem: boční strany hodinek představují pásy tanku a pouzdro jeho otočnou věž. Nošení „Tanků“ se stalo vyjádřením osobního stylu.

Věrny své pověsti avantgardního doplňku, hodinky Tank o sobě ještě zdaleka neprozradily vše. Jejich kreativita je neomezená.

Představitel pop-artu Andy Warhol a jeho hodinky Tank byli nerozluční, prohlásil o nich: „Nenosím hodinky Tank, abych sledoval čas. Vlastně je ani nenatahuji. Nosím Tank, protože to jsou prostě hodinky, které by se měly nosit!“ Letos Cartier přichází s novým modelem Tank Must s fotovoltaickým strojkem a řemínkem vyráběným za použití odpadu z jablek a s exkluzivním modelem Tank Louis Cartier.

S hodinkami Tank Must se Cartier znovu podařilo vyvinout hodinky, které jdou s dobou a zároveň hledí do budoucnosti.

Nadčasové, ikonické, v čistém elegantním designu, hodinky Tank zachycují ducha každé doby. Po více než sto letech od svého vzniku hodinky přicházejí v nové kolekci Tank Must. Propojení Tank a Must svádí dohromady dvě ikony domu Cartier. Na jedné straně stojí zásadní a stylový Tank, na druhé pak Must, pojem zvěčněný značkou Cartier v sedmdesátých letech minulého století vracející se ke klasickým konvencím luxusu. „Hodinky Must jsou legendou a součástí dědictví domu. Obstály ve zkoušce času díky svému jedinečnému a snadno rozpoznatelnému stylu, ale i preciznímu řemeslnému zpracování do těch nejmenších detailů, které Cartier uplatňuje ve všech svých výtvorech,“ říká Pierre Rainero, Director of Image, Style and Heritage společnosti Cartier.

Hodinky Tank Must jsou elegantním a vyhledávaným hodinářským počinem. Staly se signaturním modelem značky, jehož design i strojky se v průběhu času neustále vyvíjí. Ve snaze neustále se zlepšovat přišlo designové studio Cartier s návrhy nejnovějšího modelu Tank Must v monochromatických variantách, a také ve zcela nové originální podobě založené na fotovoltaickém strojku.

Inspirovány původním modelem Tank Louis Cartier, na designu hodinek Tank Must je patrný vývoj, podoba však zůstává věrná historickému modelu. Jemnost je tažnou silou tohoto nového zpracování, viditelná v zaoblených liniích pouzdra či přepracovaných proporcích ciferníku. Hodinky odvážně se vracející ke vznešenému klasicismu i v tom nejmenšího detailu, s typickým modrým kabošonem na korunce a s tradiční dvoudílnou přezkou na variantě s koženým řemínkem. Hodinářská klasika z domu Cartier, jejíž sofistikovanost je viditelná na všech úrovních. Od přepracovaného a snadno vyměnitelného a přizpůsobitelného ocelového řemínku se zaoblénými články, až po nejnovější, vysoce efektivní quartzový strojek s autonomií chodu na přibližně 8 let.

Při představení kolekce Must v roce 1977 byly hodinky Tank, ikona vytvořená o šedesát let dříve, uvedeny v rumělkové variantě. Ciferník v bordó nebo černé barvě a výrazné zlaté logo znamenaly oproštění od tradičních hodinářských konvencí a jasnou volbu elegantní jednoduchosti. Nové hodinky Tank Must jsou věrné duchu 80. let a jsou dostupné také ve třech monochromatických odstínech, které jsou nedílnou součástí DNA Cartier: červená, modrá a zelená. Tyto ocelové hodinky volí cestu minimalismu, proto jsou ciferníky čisté, bez římských číslic či minutové stupnice připomínající železniční pražce a plně chromatický vzhled barevně ladí s řemínkem.

Hodinářskou ambicí značky Cartier je od samého počátku snaha o neustálé zlepšování, opírající se o technický pokrok, stejně jako ctění závazků domu vůči ochraně životního prostředí a biodiverzity. Cartier jako hodinář byl průkopníkem již od vynálezu prvních náramkových hodinek Santos (1904) nebo hodinek se skládací sponou (1910) a vždy ctil závazek předjímat a plnit potřeby svých klientů. Ať jde o patent QuickSwitch (2018), který umožňuje snadnou výměnu řemínků v pohodlí domova, nebo o nejnovější fotovoltaický ciferník na hodinkách Tank Must, moderní alternativu quartzového strojku bez nutnosti výměny baterií. Přístup Cartier zůstává stejný, neustále zlepšovat život a spokojenost klientů značky.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.