Sociální sítě
Nahoru

Pražská výstava hodinek SEW překvapí expozicí hodinek Jamese Bonda

Už sedmý ročník salonu výjimečných hodinek SEW se bude konat v prostorách Paláce Žofín v Praze, a to v termínu 22. a 23. října.

Organizátoři pro letošní expozici výstavy Salon Exceptional Watches zvolili nový koncept a sezvali menší množství hodinářských značek, čímž bylo zajištěno více prostoru k pohybu oproti předchozím ročníkům. To ovšem neznamená, že by návštěvníci byli ochuzeni o jakýkoli zážitek. Kromě více než dvou desítek vystavovatelů, bude totiž připraven také doprovodný program.

Pouze ty nejvýznamnější výstavy hodinek na světě doplňuje doprovodný program s přednáškami odborníků a expozicí originálních časomír. Přesně to nabízí SEW Praha,“ nechal se slyšet Igor Sirota, šéfredaktor magazínu Hodinky & šperky, který má přednášky na starosti.

Možnost poslechnout si názory a informace odborníků hodinářského světa se tak nabízí každému návštěvníkovi. Budou o mechanice a fungování některých dílů, konkrétních komplikacích, ale i o jednotlivých firmách. Českých i zahraničních. O jejich historii, novinkách i plánech,“ dodává.

SEW Praha 2021 rovněž nabídne i unikátní expozici hodinek Omega agenta 007 doprovázenou hned první páteční přednáškou. „Novodobé historii Jamese Bonda jsme věnovali celou jednu místnost. Na místě budou všechny hodinky Omega, které během natáčení nosil jak Pierce Brosnan, tak současný představitel agenta s povolením zabíjet Daniel Craig,“ nechal se slyšet Jan Pokorný, organizátor výstavy. Slavné Omega Seamaster se tak objeví v různých provedeních, přičemž od roku 1995 se jich na Bondově zápěstí objevilo více než deset různých variací.

Věřím, že vás vedle této expozice, stejně jako vystavených hodinek více než dvacítky značek zaujmou i následující témata přednášek. Počítat můžete s vystoupením Ing. Libora Hovorky, hodinářského odborníka na téma: Tuzemský hodinářský průmysl od roku 1945 až do současnosti. Na toto téma naváže blok vystoupení zástupců českých výrobců, jako například Bohematic, Prokop & Brož a dalších českých značek. Těm budou věnovány prezentace v přednáškovém sále po celou sobotu,“ dodává Jan Pokorný.

V první den výstavy, tedy v pátek, bude blok přednášek zahrnovat i vystoupení Igora Siroty, šéfredaktora časopisu Hodinky & Šperky s tématem Automatický nátah. Nelže historie? Kdo přinesl zásadní změny? Kam míří dnešní technika? Na tyto a další otázky bude hledat odpovědi. Své modely i plány hodlají představit zástupci zahraničních značek, jako například Ball, nebo Carl Suchy & Söhne a Czapek Geneve s výraznými českými kořeny, ale i další.

Součástí dvoudenní akce bude také hodnocení hodinek návštěvníky, jež bude završen v sobotu v 17:00 slavnostním vyhlášením soutěže Watch of the Year 2021.

V průběhu obou dvou dnů bude také možné na místě pořídit trička z kolekce KlokArt s hodinářskými motivy, jejichž prodej přímo financuje aktivity Nadačního fondu ohrožených dětí FOD. Koupit si tak bude možné trička či mikiny s motivy hodinek Seiko či Casio, jež ilustroval Richard Svitalský.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.