Sociální sítě
Nahoru

Charitativní večer na pomoc handicapovaným sportovcům

Nadační fond Packa na lyžích si klade za cíl pomoct sportovcům postiženým parézou brachiálního plexu, tedy obrnou horní končetiny. Za nově založeným fondem stojí podnikatelé Tomáš Šapovalov a Martin Vinter, kteří chtějí splnit paralympijský sen svému kamarádovi a lyžaři Petru Novotnému. Ve spolupráci s Centrem handicapovaných lyžařů hodlají do budoucna podpořit i další sportovce. První akcí Nadačního fondu Packa na lyžích bude Svatomartinský charitativní večer, který proběhne 11. listopadu 2021 v pražských podnicích Galerie Kozí a Le Terroir.

Nově založený Nadační fond Packa na lyžích, který chce pomoct lyžaři Petru Novotnému splnit jeho paralympijský sen, uspořádá ve čtvrtek 11. listopadu 2021 charitativní večer. Akce proběhne od 16 hodin v hotelu Comfort v pražských Strašnicích.

Návštěvníci si mohou vybrat ze dvou druhů vstupenek: za 2022 Kč (kdy 500 Kč z každé vstupenky jde na konto nadačního fondu) a za 5022 Kč (z těchto vstupenek jde na nadační fond 2000 Kč). Součástí vstupenky je degustace kaviáru společnosti Pearla Caviar a německých a rakouských vín za osobní přítomnosti vinařů. Držitelé dražší varianty vstupenky si užijí nejen hřejivý pocit z vyšší částky věnované na nadační fond, ale navíc také degustaci šampaňského od společnosti Terroir Champagne.

Kromě degustací bude pro všechny připraven také bohatý raut. Specialitu s kaviárem osobně představí šéfkuchař Jan Punčochář.

Víno, nebo obraz? Obojí pomůže

Vedle nákupu vstupenek bude možné přispět na Nadační fond Packa na lyžích i v průběhu charitativního večera. Hosté mají možnost si na místě zakoupit víno, šampaňské a kaviár s následným doručením. Z každé zaplacené objednávky bude část věnována na konto nadace.

Během večera se odehraje dražba o speciální láhve vína a balíčky s kaviárem. Celý výtěžek této aukce bude připsán ve prospěch nadačního fondu.

Charitativní večer nebude pouze o gastronomických lahůdkách, ale také o potravě pro duši. Součástí akce bude též výstava obrazů Vladimíra Váchala. Vybrané kusy budou následně vydraženy a část výtěžku bude opět věnována nadačnímu fondu.

Vrchlabí-Lillehammer-Peking

Cílem charitativního večera je vybrat dostatek financí na podporu lyžaře Petra Novotného. I přes svůj vrozený handicap – parézu brachiálního plexu (obrna horní končetiny, kterou pohybuje pouze částečně) – se Petr vypracoval v lyžařského instruktora a závodníka. Rodák z Vrchlabí má na svém kontě již několik sportovních úspěchů, například 2. místo v závodě SuperG Rokytnice nad Jizerou či 12. místo ve slalomu EC Leogang. Nyní by rád zamířil na mistrovství světa v Lillehammeru, a především na paralympiádu v Pekingu. Obojí se uskuteční v prvním čtvrtletí příštího roku.

S podobnými událostmi je však spojena řada finančních nákladů. Tomáš Šapovalov a Martin Vinter se proto rozhodli podat Petrovi pomocnou ruku a vytvořili Nadační fond Packa na lyžích. Název fondu odkazuje na Petrovu sebeironickou přezdívku Packa. Cílovou částkou, kterou je nyní potřeba vybrat pro uhrazení tréninků a kvalifikačních závodů, je 150 000 Kč. Napomoci tomu má chystaný charitativní večer.

Na startu

Petr Novotný je prvním ze sportovců, které Nadační fond na lyžích finančně podpoří. Ve spolupráci s Centrem handicapovaných lyžařů již plánují splnění dalších sportovních snů. Svatomartinský charitativní večer v hotelu Comfort je tak pouhým začátkem tratě, na jejímž konci čeká spousta radosti a snad i zlatá medaile.

Vstupenky na charitativní večer jsou v prodeji na webových stránkách www.packanalyzich.cz.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.