Sociální sítě
Nahoru

Nový Mercedes-AMG SL: Nová generace ikony

Nový Mercedes-AMG SL, nová generace ikony, se vrací ke svým kořenům klasickou skládací plátěnou střechou a sportovním charakterem. Luxusní roadster s 2+2místným interiérem je současně skvěle připraven na každodenní provoz a poprvé přenáší svůj výkon na vozovku prostřednictvím pohonu všech kol.

Sportovní charakter umocňují komponenty ze světa high-tech, například podvozek AMG ACTIVE RIDE CONTROL s aktivní minimalizací náklonu, řízení zadních kol, volitelně dodávaná vysokovýkonná brzdová soustava AMG s keramickými brzdovými kotouči nebo standardně dodávané světlomety DIGITAL LIGHT s projekční funkcí.

Ve spojení s motorem AMG V8 4,0 litru Biturbo jsou výsledkem zážitky z jízdy nejvyšší úrovně. Vývoj modelu SL, který důsledně naplňuje filozofii Performance Luxury, probíhal v Affalterbachu, zcela v režii značky Mercedes-AMG. Jako první budou na trh uvedeny dvě varianty s motorem AMG V8.

Před téměř 70 lety vznikl ve Stuttgartu sportovní vůz, který se stal okamžitě legendou. Výsledkem vize rozšíření potenciálu značky Mercedes-Benz prostřednictvím úspěchů v motoristickém sportu byl první model SL – závodní vůz s homologací pro silniční provoz. Model 300 SL (interní označení W 194) začal krátce po svém debutu v roce 1952 sbírat úspěchy na závodních okruzích celého světa.

V prvním roce mimo jiné dosáhl pozoruhodného dvojitého vítězství v legendárním závodě 24 h Le Mans a v Jubilejní velké ceně pro sportovní vozy na Nürburgringu obsadil dokonce první čtyři místa. SL se díky svým úspěchům brzy zařadil mezi skutečné legendy.

Po první sérii úspěšných závodních vozů následoval v roce 1954 sériově vyráběný sportovní vůz 300 SL (W 198), jemuž se vzhledem k jeho neobvyklým, vzhůru výklopným dveřím přezdívalo „Flügeltürer“ nebo „Gullwing“.

Porota odborných novinářů zvolila tento model v roce 1999 „Sportovním vozem století“. Mezi další milníky v historii tohoto modelu patří „Pagoda“ (W 113, 1963-1971), „evergreen“ R 107 (1971-1989) s 18letou dobou výroby nebo jeho nástupce R 129. Zkratka „SL“ tak dodnes symbolizuje jednu z mála opravdových ikon v automobilovém světě.

Nový Mercedes-AMG SL nyní vytyčuje další milník v desítky let dlouhé historii vývoje od čistokrevného sportovního vozu až po otevřený luxusní sportovní automobil. Tento model kombinuje sportovnost původního SL s jedinečným luxusem a technologickou excelencí moderních modelů Mercedes.

Nový Mercedes-AMG SL stanovuje svým vzrušujícím designem, nejmodernější technikou a vynikajícími jízdními vlastnostmi měřítka v segmentu luxusních sportovních vozů. Jeho vnější design fascinuje dokonalým trojhlasem tvořeným moderní filozofií designu Mercedes-Benz na základě smyslné čistoty, typickou sportovností AMG a charakteristickými detaily.

Dvě podélná vyboulení na kapotě motoru jsou jen jednou z mnoha vzpomínek na první generaci SL. Celkový vzhled vizuálně odlehčuje střídání světla a stínu. Na první pohled je tak jasné, že se nové SL vrátilo ke svým sportovním kořenům.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.