Sociální sítě
Nahoru

Přípitek na Silvestra s francouzskou ikonou MUMM

Kdy jindy, než na Silvestra by se měly vyhlídky na úspěšný nový rok zpečetit šampaňským. Slavnostní charakter šampaňského už prověřila celá staletí. Historie sahá až do roku 496 našeho letopočtu, kdy byl v Remeši, kolébce šampaňského, pokřtěn král Franků Chlodvík.

Od té doby se ve zdejší katedrále podle tradice odehrávaly také korunovace všech francouzských monarchů doprovázené okázalými hostinami, jež završovaly přípitky ušlechtilými bublinkami.

Nejen původ, ale také zákonem chráněné označení vyhrazené výlučně pro šumivá vína z oblasti Champagne vyráběná druhotným kvašením činí z tohoto nápoje symbol kvality. Jeho stvrzením získává každá událost punc výjimečnosti a rovněž příslib naplněného přání. Společně strávené chvíle a přípitek na vše společné i v roce příštím se sluší zapít exkluzivním šampaňským s ikonickou červenou stuhou, které nese název MUMM a je známé pro své nejjemnější perlení a unikátní chuť.

Maison G.H. MUMM založený roku 1827 v Remeši se těší renomé šampaňského vítězů. MUMM Cordon Rouge nastavuje standardy toho co je možné, a oslavuje radost z nových zážitků. Od počátku svého fungování je spjatý s předními evropskými dvory a od roku 1886 až do současnosti drží platné osvědčení oficiálního dodavatele britské Koruny.

Jeho vlajkovou loď představuje MUMM Cordon Rouge s charakteristickým motivem červené stuhy na láhvi, kterou důstojně přivítáte nový rok ve dvou, popřípadě ve skupince přátel vhodně poslouží ve větším objemu tří, šesti a devíti litrů. Kupáž odrůd chardonnay, pinot noir a pinot meunier přispívá ke svěží chuti s nótami vyzrálých citronů, s níž bude vykročení do nového kalendářního roku mimořádně svižné a hladké.

MUMM Cordon Rosé je šampaňské ztělesňující vášeň a nádherný intenzivní ovocný charakter. Jeho bohaté aroma s dotekem vanilky a karamelu vykouzlí záři večera. Velmi populární varianta MUMM Rosé byla poprvé představena v roce 1958 na filmovém festivalu v Cannes, tudíž k oslavě a přípitku je určitě správnou a zajímavou volbou.

Milovníci novinek a sladších variant si mohou nejen na Nový rok připít šampaňským MUMM Demi-Sec Olympe. Tento nový druh šampaňského, které bylo uvedeno na trh v roce 2019, má plnou, ale osvěžující chuť sladkého zralého ovoce doprovázené aroma broskví, hruškové marmelády a nugátu s perníkovými a medovými tóny. Barva je intenzivní jantarová. Ať je Váš přípitek, daný moment a vyslovené přání chvílí, která se radostně uchová v paměti.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.