Sociální sítě
Nahoru

Grand Seiko má stále co slavit

V rámci oslav 140 let existence japonské značky Seiko byla odhalená také padesáti kusy omezená série hodinek z impozantně zpracované kolekce Masterpiece. Umělecký počin se zcela jednoznačně investičním potenciálem přitahuje pozornost nejenom unikátním provedením platinového pouzdra s rytinami, ale hlavně jedinečného číselníku, který zachycuje vzhled jasné noční oblohy nad vesnicí Achi v japonském Naganu.

Po technické stránce ultratenké hodinky pracují se Spring Drive strojkem nové generace, který s přesností odchylky maximálně 15 sekund měsíčně při plném natažené pracuje celých 85 hodin. Tento důmyslný strojek ve svém nitru kombinuje tradiční mechaniku s elektrickou a dokonce i magnetickou energií – výsledkem je však absolutně plynulý pohyb sekundové ručky.

Hodinky lze získat pouze na objednávku, a to v hodinářství Koscom, které má status butiku. Cena byla stanovena na 2 180 000 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.