Sociální sítě
Nahoru

The Negroni: Nová kniha připomíná ikonický koktejl

Pro všechny profesionální i amatérské milovníky koktejlů a mixologie je určena nová kniha, která se věnuje drinku negroni. Titul s prostým názvem „Negroni“ ale svou přístupností zaujme i naprosté laiky.

Špičkovou knihu The Negroni napsal Matt Hranek

Obal prodává, věděli ve vydavatelství Artisan, zhruba 150stránková kniha tak připomíná staré italské reklamy na alkohol. Autor Matt Hranek je známý především fanouškům hodinek, stojí totiž za několik let starým bestsellerem A Man and His Watch.

Červený Vermut Lustau v přítomnosti nové knihy Negroni a robustních Union Glashütte Averin Chronograph

Hranek knihu pojal jako osobní vyjádření lásky k tomuto ikonickému koktejlu, podtitul tak zní „A Love Affair with a Classic Cocktail“. Historií drinku se zabývá jen okrajově v předmluvě, následně se věnuje jednotlivým ingrediencím a také barmanskému načiní potřebnému k umíchání negroni.

Campari Cask Tales získal svou intenzivní chuť ze sudů po bourbonu / Union Glashütte Noramis Chronograph

Pochopitelně nechybí ani různé variace od klasiky přes verze s rumem a nezapomnělo se ani na bílé negroni. Výhodou negroni je jeho jednoduchost, odpadají tedy tradiční problémy barmanských knih, kdy bývá v našich končinách obtížné sehnat jednotlivé ingredience.

Negroni a ocelové Union Glashütte Noramis Chronograph dodávaný na milánském tahu

Knihu lze jednoznačně doporučit nejenom jako novoroční dárek. Její hodnocení jsme spojili s focením německých hodinek Union Glashütte, což je vzhledem k backgroundu autora naprosto odpovídající kombinace.

Hodinky v České republice nabízí hodinářství Koscom a ateliér Chronoshop, zatímco ingredience na negroni nabídne například Warehouse #1.

Za fotografie děkujeme: Jakub Mrázek

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.