Sociální sítě
Nahoru

PRU58 lunch menu

Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je jedním z mála klenotů pandemie. Dalo by se na prstech spočítat kolik nových podniků v dané době vzniklo. Většina zavřela a přemýšlela, zda-li vůbec ještě někdy otevře. V nejtěžších chvílích se zrodila hvězda Holešovic.

Kontrast zrodu je zřejmý i na samotné lokalitě. Dříve tzv. Mokřadla se čile probouzí k životu a ze samotné čtvrti se stává luxusní místo pro život. Restaurace PRU58 sídlí v Tusarově ulici hned vedle Armády spásy. Lidé na dně, kteří míří do Tusarky jako do Noemovi archy.

Neuvěřitelný kontrast, který host zažije při vstupu do restaurace je v českých podmínkách nevídaný. Restaurace ve světových metropolích jsou na takové extrémy zvyklé ale PRU58 je u nás průkopníkem.

Hned u vchodu stojí velký mechový znak Jin a Jang. Symbol dvou částí, které jsou jeden celek. Tma a světlo. Dno a výšiny. Hlad a hojnost. Díky tomu je svět úplný. Aby byla rovnováha dotvořena k dokonalosti, všechny zbytky z restaurace PRU58 jsou odnášeny do Armády spásy.

Každý týden od úterý do pátku se mění lunch menu. Týdenní nabídka, která je rozvětvená jako bonsaj. Vždy nechybí sekce sushi. Asijská fusion kuchyně s lokálními surovinami umí ze sushi udělat symfonii i v poledne. Další částí je klasická nabídka, kde se objevují pecky jako ramen, kari nebo poké. Poslední částí je degustační menu servírované rodinným stylem „asian sharing“. Menu se podává od dvou osob a lze si vybrat z variant čtyř, pěti či šesti chodů.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.