Sociální sítě
Nahoru

Karlínský Liquid Office nabídne kromě koktejlů i výběrovou kávu

Hemingway Bar, stálici na pražské barové scéně, není třeba představovat. Nyní k němu přibude mladší sourozenec v podobě karlínského koktejlového baru Liquid Office. Nabídka se kromě míchaných nápojů, jejichž složení bude odrážet aktuální sezonu, zaměří také na výběrovou kávu z pražírny Nordbeans.

Perfektní espresso si tak hosté vychutnají třeba i v deset večer. Od března se otevírací doba podniku rozšíří i na denní provoz, který obohatí menu o sendviče a koláče ke kávě.

Za novým koktejlovým barem Liquid Office stojí Aleš a Kateřina Půtovi, David Andrle a Ondřej Hnilička. Všichni se více než 12 let podílí na chodu oblíbeného baru Hemingway v centru Prahy.

Liquid Office Bar zároveň navazuje na jejich dřívější projekt Cash Only Bar, který 5 let fungoval v Liliové ulici. Svůj název nový podnik získal díky spojení s kancelářskou budovou AFI (Butterfly) Karlín, v jejímž přízemí sídlí.

Po dvou provozech v centru Prahy jsme se rozhodli vybudovat náš další podnik v jiné čtvrti. Volba nakonec připadla na Karlín, protože jsme přesvědčeni, že tu stále chybí kvalitní čistě koktejlový bar. Doufáme, že Liquid Office tuto mezeru zaplní,“ vysvětluje volbu lokality jeden ze spolumajitelů Aleš Půta.

Základem nabídky jsou koktejly, a to jak klasické, tak signaturní, které barmani vytvořili na míru podniku a aktuálnímu ročnímu období. Menu s osmi koktejly bude pravidelně obměňováno v závislosti na sezoně.

K přípravě koktejlů využíváme nejmodernější techniky a zohledňujeme aktuální trendy. Chystáme proto čepovaný koktejl nebo drink stařený v soudku. Kdybych měl vybrat jeden drink, na který bych k nám hosty rád pozval, zvolil bych Bergamot London Buck – kombinaci ginu infuzovaného čajem Earl Grey, limetkové šťávy a zázvorové limonády,“ láká David Andrle, který měl na starosti finální skladbu koktejlového menu.

Nedílnou součástí nápojového lístku je káva, kterou do podniku dodává liberecká pražírna Nordbeans. Možnost objednání kávy přitom nebude časově limitována, a tak si perfektní espresso mohou hosté vychutnat třeba i v deset večer. S kávou budou barmani pracovat také při přípravě koktejlů; hosté se mohou těšit na několik variant Espresso Martini. Nabídku nápojů doplní čepované pivo z lokálního minipivovaru, víno a limonády od tuzemských výrobců.

V současné době má bar otevřeno pouze odpoledne a večer, od úterý do soboty mezi 14. hodinou a půlnocí. Od března se pak počítá s provozem i přes den, od desáté hodiny dopolední, což povede k rozšíření nabídky.

Přibudou lehčí denní koktejly, a především si hosté budou moci nově objednat něco k zakousnutí. Pro začátek je v plánu studená kuchyně – sendviče z kvalitních a čerstvých surovin a koláče ke kávě. Nabídku jídel pak chceme postupně rozšiřovat,“ plánuje Aleš Půta.

Vzhled interiéru má na svědomí architektonické studio Refuel, které stojí například za podobou muzea Becherovky v Karlových Varech nebo holešovického bistra Hillbilly burger. Svou práci staví na víře v jednoduchost. Pro Liquid Office architekti zvolili čistý minimalistický design kombinující černou a bílou barvu se světlým dřevem. Kontrastním designovým prvkem je koutek s koženými křesly a výhledem ven pro navození pocitu soukromí a výjimečného posezení.

Dominantou celého prostoru je bar situovaný uprostřed podniku, aby se k němu vešlo co nejvíce hostů. Barové stanice jsou umístěny na ostrůvku uprostřed, aby hosté měli perfektní výhled na práci barmanů a přípravu nápojů.

Celková kapacita baru je 57 míst. Prostor je multifunkční a lze jej uzpůsobit pro potřeby prezentací či školení, k dispozici je též plátno s projektorem. Liquid Office se tak stává ideálním místem například pro uvedení nového produktu na trh, křest knihy, tiskovou konferenci nebo školení zaměstnanců spojené s následným teambuildingem.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.