Sociální sítě
Nahoru

Chuťová exploze na sjezdovkách v Jižním Tyrolsku

Zima ještě zdaleka nekončí, naopak se rozjíždí do plné parády. Báječné lyžařské podmínky s přibývajícími slunečnými dny obohacuje na jihotyrolských sjezdovkách víc a víc možností vybraných „gastro“ zážitků přímo na svahu.

V Alta Badii můžete přímo potkat „Sommeliéry na sjezdovce“. Při této akci (ještě 8., 15. nebo 29. 3. a 5. 4.) se na označených horských chatách při lyžování ochutnávají vybraná vína. Ve službách místních vinařů tady pracuje úspěšně i česká sommeliérka Denisa Seberová, takže výklad lze dostat i v libozvučné mateřštině! A pozor, přestože od Nového roku platí na sjezdovkách v Itálii zákaz požívání alkoholu, hranice 0,5 promile je nyní povolena.

Ve Skiworldu Ahrntal pokračuje „Ski and Cheese“, pravidelná čtvrteční ochutnávka výborných sýrů. Na ni pak 8.–10. dubna navazuje sýrařský festival dole v městečku Sand in Taufers/Campo Tures, nabízející trh, další ochutnávačky, ale i setkání se sýraři, restauratéry a kuchaři. Účastní se až přes stovku milovníků sýrů a fajnšmekrů z celé Evropy.

Také na Kronplatzu už mají pravidelnou akci, každý čtvrtek od 13.30 do 16.30 tu chystají „Vinné emoce“. Ve třech restauracích zde prezentují svoji špičkovou produkci známá jihotyrolská vinařství St. Pauls, Eisecktaller a Bozen.

Ještě za špekem můžete vyrazit do regionu Gitschberg-Jochtal. Na sedmi boudách tu každý březnový víkend servírují proslulé druhy místní masné specialitky.

Nejen ranní ptáčata pak ocení snídaně za východu slunce na hřebenech. Konají se třeba v Seiser Almu, kde si nejprve od 7 zalyžujete a pak v 9 sednete ke stolu. Dále i s perlivým vínem na Speikbodenu v Ahrntalu, v proslulém podniku Las Vegas v Alta Badii už od 7.15. Anebo také ve Val Gardeně na Dantercepies, tam vás vezmou nahoru i s fatbikem, nebo na Secedě – spojené s prvním ranním sjetím desetikilometrové sjezdovky La Longia.

Chystají se taktéž velké „après-ski“ akce. Hudební festival Rock the Dolomites ve Val Gardeně (20.–27. 3.) nabídne už podeváté koncerty pod širým nebem s panoramaty Dolomit. Rakouský DJ Ötzi rozjede velký mejdan 26. 3. ve Skiworld Ahrntal na střední stanici ve Speikbodenu. Ski Carousel Vintage Party zaplaví na závěr sezony druhý dubnový víkend svahy v Alta Badii. Na Kronplatzu se chystá MMM Corones Week (4.–10. 4.) a Lumen Week (11.–18. 4.), se skipasem můžete teď navštívit vyhlášená muzea zdarma.

Největší lanovkářská síť Dolomiti Superski nabídla už v úvodu zimy cenovou akci Supersun. Pokud bydlíte ve vybraných hotelích a penzionech, tak od 20. března pořídíte skipasy na 7 dní za cenu šestidenních a na 6 dní za cenu pětidenních. V Suldenu navíc vyhlašují od 10. do 17. dubna „Couples week“, tedy výhodnou cenu pro parťáka. Za druhý skipas tu zaplatíte jen polovinu.

Skiareály už také oznámily předpokládané termíny dojezdů zimního provozu. Nejdříve končí Carezza (27. 3.), pak Alta Badia, Seiser Alm a Val Gardena (10. 4.), dále Gitschberg-Jochtal, 3 Zinnen Dolomites a Obereggen (18. 4.), Kronplatz, Skiworld Ahrntal a Ratschings-Jaufen (24. 4.), nejdéle to vypadá na Sulden a Schnals (1. 5.).

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.