Sociální sítě
Nahoru

Nová kabelka Panthère de Cartier

Kdyby se panter proměnil v kabelku, tak určitě v tuto. S lichoběžníkovým tvarem, jemně zrnitou kůží a šperkovou sponou, která připomíná umělecké dědictví Jeanne Toussaint. Když byla ve čtyřicátých letech minulého století kreativní ředitelkou domu Cartier, přijala jako první pantera za symbol svého rukopisu. Vysochala hrdou a magnetizující šelmu, jež se stala emblémem šperkařské tvorby Cartier.

Panter zanechal otisk také na nejnovější kabelce Cartier. Vidíme jej okamžitě v podobě drahocenné černé skvrnité spony, jež poutá pozornost. Při dalším pohledu zaujme také velmi jemně zvlněná klopa připomínající ladnost kočičího pohybu.

Vše je pevně strukturované: tvar, rukojeti i boční klínky. Na pozadí minimalistického designu je jako ve výkladní skříni spona ve formě náramku s aerodynamickou a grafickou hlavou pantera, vytvořenou v úzké spolupráci mezi designérským studiem Cartier a oddělením vysokého šperkařství. Právě jemu vděčí panter za svou realistickou podobu, čistotu linií a přesnost proporcí.

Ušlechtilý panter prosazuje ženskost a sofistikovanost, dva společné jmenovatele kabelky „Grande Maison“, kterou lze nosit přes rameno nebo v ruce. Dvě velikosti, malá a mini, využitelné pro jakoukoli příležitost, jsou dostupné v černé, višňově červené, zelené nebo světle růžové. Všechny modely lze personalizovat pomocí iniciál nebo data, a to buď ražbou ve zlaté fólii na vnější straně kabelky nebo gravírováním na vnitřním zrcátku.

Návrh kabelky Panthère de Cartier vznikl v oddělení kožených doplňků vedeném uměleckou ředitelkou Marlin Yuson. Tato kreativní a sluncem zalitá laboratoř se nachází v pařížském ústředí Cartier, v centru inspirativní kreativity a vytříbeného stylu. Všechny nejkrásnější doplňky a sofistikované kovové prvky procházejí tímto výjimečným místem.

Při navrhování kabelky Panthère spoléhala Marlin Yuson na odbornost šperkařské dílny Cartier a na výběr výjimečné kůže. Dvě kritéria dokonalosti, jež určují vzácnost a eleganci modelu.

Rozměr spony ve tvaru písmene C a profilace zdůrazněná každým bodem černého laku, všechny tyto prvky propůjčují šelmě život a pohyb. Společná práce designérky a klenotníka vyžadovala hodně úsilí a zkoušek, od prvního odlévání až po konečný dokonalý tvar. Vše musí pulzovat životem a dodávat panterovi, jehož každý komponent je ručně leštěný pro zvýšení jasu.

Kůže se svou zvlněnou zrnitou texturou a leskem vyžaduje velmi specifické řemeslné zpracování. Na úplném začátku jsou vybrány pouze ty nejkvalitnější části telecí kůže. Nejprve se omyjí a poté vyčiní, než projdou řemeslným procesem složeným z několika fází, který kůži dodá vlnitý zrnitý efekt nazývaný Palmelatto.

Nejdříve se na povrch nanese papír pomocí fixačního spreje, následně se kůže sroluje a vysuší, aby jí mohl papír prostoupit. Po odstranění papíru na kůži zůstává zvlněný otisk. Nakonec se na kůži nanese fixační sprej, který ji ochrání proti poškrábání a zároveň zanechá lesklý efekt.

Kabelka Panthère odpovídá principům a závazkům Cartier v oblasti udržitelnosti. Tato priorita zajišťuje vysledovatelnost původu kůže, respektování lidských zdrojů v celém dodavatelském řetězci a rovněž životního prostředí při výrobě. Cartier se zásobuje převážně v rámci Evropské unie a úzce spolupracuje se svými dodavateli koženého zboží, aby zajistil, že následují osvědčené postupy.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.