Sociální sítě
Nahoru

Hodinky Swatch sklání poklonu Centru Pompidou

Swatch otevírá dveře do jedné z největších světových sbírek moderního a současného umění s kolekcí Swatch X Center Pompidou. Šest ikonických mistrovských děl pařížské historie bylo přepracováno v klasické hodinky, a to včetně děl umělců, jako jsou Fridy Kahlo, Amedea Modiglianiho, Roberta Delaunay, Vasilij Kandinskij či Piet Mondrian.

Swatch věří, že by mezi lidmi mělo být více času na umění. Od roku 1985 proto značka pravidelně vydává exkluzivní kolekci hodinek Swatch Art Special, jenž se inspiruje slavnými uměleckými počiny.

V roce 2018 značka tuto myšlenku posunula na další úroveň se svou sérií Museum Journey, kde muzea poskytují společnosti Swatch přístup ke svým mistrovským dílům, aby se společně přetvořila pocta nejznámějším uměleckým dílům na světě.

Zatím se tak na číselnících hodinek Swatch objevily malby z amsterdamského Rijksmuseum, národního muzea v Madridu Thyssen-Bornemisza National Muzeum, pařížského Musée du Louvre, Muzea moderního umění (MoMA) v New Yorku a nyní již zmíněného Centre Pompidou.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.