Sociální sítě
Nahoru

Šperkařský ateliér Klenota s kolekcí Le Grand

Na začátku dubna spatřila světlo světa nová autorská kolekce z pražské šperkařské dílny Klenota.

Nese název Le Grand a na první pohled zaujme velkými diamanty vybroušenými do netradičních tvarů. Co ale na první pohled zřejmé není, je skutečnost, že jde o diamanty laboratorního původu.

Proč zvolila Klenota právě lab grown diamanty? „Na začátek je třeba zdůraznit, že se jedná o pravé diamanty, které představují spojení tradičního řemesla s technologickým pokrokem,“ říká majitelka firmy Jarmila Slívová.

Lab grown diamanty mají stejné chemické složení, a dokonce i identické fyzikální a optické vlastnosti jako přírodní diamanty. Jsou stejně krásné, odolné a vynikají vysokou čistotou. Hovoří pro ně navíc jejich příznivější cena a možnost pořídit šperk s velkým kamenem ve výjimečné kvalitě.“

Klenota svým zákazníkům nabízí vždy více možností, aby si každý mohl vybrat podle svých osobních preferencí tu, která je mu nejbližší. „A tak vnímáme i lab grown diamanty: jako jednu z možností, která má své vlastní kouzlo i své přednosti a otevírá nám při navrhování šperků nové obzory. Lab grown diamanty představují cestu k většímu průhlednému drahokamu, získáváme v nich totiž dokonalou čistotu a vnitřní strukturu za dobrou cenu,“ doplňuje Jarmila Slívová.

Jedinečnost kolekce Le Grand spočívá v moderním, avšak stále nadčasovém designu. Staví na výrazných centrálních kamenech v nevšedních, tzv. fancy výbrusech. Spojuje tak tradiční podobu prstenu s originálními prvky, které prstenům dodávají trendy, živý vzhled.

Kolekci Le Grand dominují velké čtyřboké diamanty v brusech emerald a asscher a elegantní oválné diamanty. Právě čtvercový asscher cut je skutečným unikátem: pro kolekci Le Grand si ho Klenota nechává vybrousit na zakázku. V této velikosti není tento drahokam běžně dostupný.

Prsteny v kolekci Le Grand jsou vyrobeny ze 14k zlata, každý model je k dispozici v bílé, žluté i růžové variantě. Pohybují se v cenovém rozmezí od 50 do 170 tisíc. Ke každému šperku získá kupující mezinárodní certifikát gemologické laboratoře a doživotní servis zdarma.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.