Sociální sítě
Nahoru

Vyzkoušejte tři zlepšováky pro návrhy interiéru

Čeká vás náročná rekonstrukce a hledáte inspiraci, která by vám pomohla vyladit návrhy interiéru přesně podle vašeho vkusu? Přečtete si tři důmyslné vychytávky od českých architektů. Když se vám nechce bourat příliš malou místnost, přichází ke slovu její optické zvětšení. Další úsporný trik vám předvede, jak snadno změníte vzhled pokoje, aniž byste kupovali nový nábytek. Máte-li dilema, jaký design si do bytu vybrat, můžete vsadit na univerzální skandinávský styl. Je krásný, útulný a líbí se všem.

1.  Podlaha, která zvětší úsporný byt

Odborníci na design často pomáhají lidem při bytových renovacích. Především domácnosti v paneláku vyžadují návrhy interiéru promyšlené do nejmenšího detailu, protože tam není místa nazbyt. Typickou chybou laiků bývá utkvělá představa, že do každé místnosti musí pořídit jiný druh podlahové krytiny. Výsledkem je dlažba kolem sporáku, laminát v jídelním koutu a koberec v obýváku. Jediné, čeho tím ale dosáhnou, je opticky roztříštěný prostor, který působí přeplácaně a stísněně. Kdyby raději investovali do návrhu interiéru od profesionála, získali by vzdušný a opticky prostornější byt. Když na stejných metrech čtverečních položíme jednolitou podlahovou krytinu, tak jednotlivé místnosti přechází jedna do druhé a vzniká tím iluze velkorysého prostoru. To, jestli chceme byt moderní či ve stylu provence, už záleží na osobním vkusu, nicméně princip optického zvětšení zůstává stejný.

2.  Levný návrh, jak obměňovat interiér

Konzervativním lidem poté, co si vyberou vzhled domácnosti, vyhovuje její stálost a neměnnost. Některé typy osobností ale potřebují neustálou změnu a platí to i pro jejich obydlí. Architekti mají pro takovéto nestandardní požadavky eso v rukávu, které můžete uplatnit i vy. Cílem samozřejmě není, vystěhovat každý měsíc veškeré zařízení a nakoupit jiné. Řešením je návrh interiéru s odstíny podlahy, stěn a nábytku, které snesou barevně výrazné textilní doplňky a jejich časté výměny. Nejvhodnější bývají neutrální tóny jako šedá, bílá a jejich případná kombinace se dřevem. Závěsy, polštáře, deky na sedačce, koberečky, sedáky na židlích a dokonce i jídelní ubrousky pak můžeme střídat klidně i v nejrůznějších křiklavých dekorech podle libosti.

3.  Univerzál – návrh interiéru ve skandinávském stylu

Pokud nemáme vyhraněnou představu o tom, v jakém prostředí chceme žít, můžeme se uchýlit k osvědčenému skandinávskému stylu. Najít člověka, který by se necítil dobře v tomto čistém a uklidňujícím designu ze dřeva a bílé, je opravdu vzácnost. Tradičně se dřevem pokrývá podlaha, z níž pak rostou bílé stěny se světlým nebo dřevěným nábytkem. Většině lidí se obvykle vybaví typické bílé skříňky v kuchyni zakončené dřevěnou pracovní deskou.

Unisexový skandinávský styl se výborně hodí i do smíšených dětských pokojů, kde spolu vyrůstají sestra s bráškou. Bílá se dřevem dokonale uspokojí i v předchozím odstavci zmíněné neklidné duše, kterou prahnou po neustálých interiérových změnách. Ke skandinávskému stylu se totiž hodí pestrobarevné textilní dekorace – od kanárkově žluté přes ostře zelenou až po fialové či krvavě rudé doplňky. Přesvědčit se o tom můžete už ve fázi návrhu vašeho budoucího interiéru.

Na závěr příspěvku o designérských vychytávkách k nezaplacení vám přejeme šťastnou ruku při zařizování domácnosti. Přejete-li si vizuálně zvětšit malý dětský pokojík, už je vám jasné, jak na to. Jestli toužíte po absolutně nadčasovém stylu, který snese libovolné střídání barev u textilních prvků, právě jste našli univerzálního skandinávského krále. Doufáme, že se vám bude některý z tipů pro návrhy interiéru hodit.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.