Sociální sítě
Nahoru

Modrý úplněk u Mühle Glashütte promlouvá

Relativně malá rodinná manufaktura Mühle Glashütte vdechla opět ve své kolekci Teutonia IV život Měsíci. Ve své nabídce již indikaci jeho fází měla, vývoj švýcarské značky Sellita koncentrující se pouze a jen na strojky ji však umožnil využít novou interpretaci této poetické indikace.

Tu nazvala jednoduše – BlueMoon. Právě modrý Měsíc, nebo také modrý úplněk, je totiž označení pro druhý úplněk v jednom kalendářním měsíci.

Jako základ nových elegantních hodinek posloužilo opět kulaté ocelové pouzdro linie Teutonia IV, které ovšem značka z původních 41 mm zmenšila na současných 39 mm.

Je tak více trendy a odpovídá současným požadavkům při pořizování hodinek k obleku. Díky novému strojku se také snížila výška pouzdra a hodinky tak na zápěstí perfektně přilnou.

Jelikož se značka rozhodla držet stále ve vodách dostupnosti, a Teutonia IV BlueMoon vyjdou pouze na 65 000 Kč, je zřejmé, že nesáhla po složitějším modulu astronomicky přesných lunárních fází, jako to nabízí například o třetinu dražší MeisterSinger Lunascope.

Její pojetí a využití šikmo umístěné výseče je však daleko hravější a přináší tak mezi hodinky s touto indikací trochu jinou estetiku. Seřízení přesnosti měsíčních fází tak vyžaduje téměř každé tři roky, což se dá zvládnout.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.