Sociální sítě
Nahoru

Potápěčské hodinky Alpina v tmavě zeleném odstínu

Hodinky Seastrong Diver 300 Heritage z letošní kolekce ztělesňují vše, co značka Alpina představuje: sportovní duch poháněn nejmodernějšími technologiemi a vintage podtóny v souladu s dědictvím, které přejímají od ikonického modelu 10 Seastrong z 60. let minulého století.

U této nové verze hodinek se Alpina rozhodla pro zelenou barvu, a to od číselníku až po řemínek. Důvod je prostý. Zelená barva je obecně základem hodinek pro piloty, ale s potápěčskými hodinkami je spojována jen zřídka.

V letošním roce se Alpina rozhodla vybočit ze zajetých kolejí a zvolit odstín symbolizující bohatý podmořský život a biodiverzitu. Je to pocta oceánu, jakožto největšímu ekosystému naší planety. Lesklá a zářivá povrchová úprava rovnoměrně rozptyluje světlo po celém číselníku v záři připomínající sluneční svit, který se odráží od oceánské hladiny.

Společnost Alpina osadila model trojicí velkých ruček, aby zajistila maximální funkčnost a skutečnou použitelnost v akci.

Každá ze tří ruček je ošetřena luminiscenčním nánosem, přičemž minutová je navíc zakončena velkorysou šipkou směřující vzhůru k indexům, které svítí stejně jasně, aby potápěč nemusel nikdy odhadovat, jak dlouho již jejich ponor trvá.

Doba ponoru se počítá pomocí černé obousměrné vnitřní lunety. Tu lze nastavit pomocí horní korunky umístěné na druhé hodině. Časovač lze nastavit pro délku ponoru až na 60 minut a je umístěn naproti minutové ručičce, kdy okamžitě počítá čas strávený pod vodou nebo jakýkoli jiný časový úsek, s nímž by potápěči rádi pracovali, například zbývající čas kyslíku nebo dekompresní limity. Druhá korunka je umístěna na čtvrté hodině a lze ji použít k nastavení času.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.