Sociální sítě
Nahoru

Montblanc Haus: Místo stvořené pro inspiraci ke psaní

Montblanc otevřel brány Montblanc Haus, místa, jež vypráví příběh značky od jejího založení až po současnost, o ženách a mužích vyrábějících ikonické psací potřeby, a o těch, kteří je kdy použili, aby se světem sdíleli své myšlenky.

Pohlcující zážitková exkurze se rozprostírá na třech úrovních zaujímajících plochu 3.600 metrů čtverečních, kde Montblanc oživuje víru značky v hodnotu psaní a způsoby, které lidem pomáhají vyjádřit jejich plný potenciál, a tak po sobě v dějinách lidstva zanechat stopu.

Montblanc Haus se nachází v samém srdci společnosti v Hamburku, hned vedle hlavního sídla a manufaktury vyrábějící psací potřeby, včetně ikonického pera Meisterstück.

Koncept budovy, navržený studiem Nieto Sobejanos Arquitectos, odkazuje k dědictví Montblanc a vzdává poctu historickému tvaru balení psacích nástrojů s kultovní barevnou kombinací značky – tmavé siluety fasády a bíle pojatý interiér vyjadřují čistý design a nadčasovost.

Chtěli jsme vytvořit speciální domov zasvěcený umění psaní, místo, kde by lidé mohli objevovat či znovuobjevovat neuvěřitelnou sílu rukopisu a kreativitu, představivost a emoce, které v každém z nás vyvolává. Montblanc Haus byl koncipován jako cesta za poznáním vyprávěná očima značky, jež je zakořeněná v kultuře psaní již více než 115 let. Doufáme, že se Montblanc Haus stane významným orientačním bodem Hamburku, města, které je tak důležité pro historii a identitu společnosti Montblanc, a že jej budou moci poznávat a užívat si jak místní komunity, tak návštěvníci zvenčí,“ uvádí Nicolas Baretzki, Montblanc CEO.

Stálá expozice Montblanc Haus, nesoucí se v duchu vize značky inspirovat ke psaní – Inspire Writing – zve návštěvníky k prozkoumání různých témat:

• Pulse of Writing přináší pohlcující zážitek, který vyzdvihuje sílu a hodnotu psaní

• Legacy and Vision vypráví příběh domu a jeho ikony Meisterstück

• Handwriting from around the World představuje různé typy písma převedeného do uměleckých děl

• Craftsmanship and Innovation ukazuje know-how Montblanc pro tvorbu a výrobu psacích potřeb značky

• Montblanc Collections odhaluje různé kolekce psacích nástrojů včetně limitovaných edicí a exkluzivních kusů High Artistry

• The Mark Making je prostor věnovaný návštěvníkům a těm, jež zanechali svou stopu v dějinách lidstva. Nabízí výběr třiceti originálních, ručně psaných poznámek od Ernesta Hemmingwaye, přes Alberta Einsteina až po Fridu Kahlo či Spika Leeho, a rovněž digitální návštěvní knihu, kterou mohou návštěvníci opatřit vlastním podpisem nebo vzkazem.

Montblanc Haus nám pomohl objevit některé poklady z našeho archivu, o které se chceme podělit se světem. Tato zážitková expozice není věnována pouze výjimečným příběhům, které byly v průběhu času sepsány, včetně našeho vlastního, ale také všem velkým příběhům, jež teprve vzniknou, neboť návštěvníky vybízíme, aby se nechali inspirovat a zanechali tak svou vlastní stopu,“ dodává Vincent Montalescot, Montblanc EVP Marketing.

Celý prostor Montblanc Haus podněcuje návštěvníky, aby zakusili kouzlo ručního psaní velmi osobním způsobem. Mohou si vyzkoušet psací potřeby Montblanc a posílat pohlednice se svými myšlenkami a vzkazy do celého světa.

Montblanc Haus nabízí řadu kurzů ve svém ateliéru psaní, včetně umění kaligrafie, tvůrčího psaní a kurzů pro děti. Jako součást svého závazku ke kultuře psaní bude Montblanc rovněž pořádat speciální kurzy věnované znevýhodněným dětem a mládeži, aby je inspiroval ke psaní a kreativnímu vyjádření.

Umění spjaté s rukopisem jako prostředkem sebevyjádření ožívá v uměleckých dílech vytvořených speciálně pro Montblanc Haus. Jako první se návštěvníci setkají s dílem pařížské umělkyně Wendy Andreu, zhotovené z vlny barvené inkoustem a plné překvapivých detailů, které se odhalují při každém pohledu: slova, vlny, silueta hor. Pro Studio Marianne Guély je papír neomezeným zdrojem inspirace, který používá jako charakteristický materiál pro své výtvory, z nichž jeden je zavěšen uvnitř kopule Montblanc Haus.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.