Sociální sítě
Nahoru

La Bodeguita del Medio nabízí po boku kreolské kuchyně i další speciality

La Bodeguita del Medio je vyhlášená nejlepším mojitem široko daleko. Tím to ovšem nekončí. Barová nabídka je nepřeberná a za zmínku stojí, že každý den je happy hours od 15h do 18h. Od pondělí do pátku vždy jeden drink za 99 Kč. Například pátek patří Cuba Libre. Nápojové opojení přes den i v noci se nese v rytmech kvalitních drinků.

Neméně fantastická je i nabídka pokrmů. V těchto dnech šéfkuchař Michael Simon připravil nové menu, které se orientuje nejen na kreolské speciality. Právě z nich lze jmenovat KUŘE AL AJIBE. Kdo nezná, na první pohled pochopí. Na talíři se rozkládá polovina kuřete pečeného s kostí, marinovaného v citrusových plodech s morro y cristiano congri, které doplňují smažené lupínky z juky.

Z předkrmů nutno zmínit chobotnicové carpaccio s limetkovou emulzí, polníčkem, chilli a křupavou bagetkou. Báječný zážitek na talíři. Když se posuneme k hlavním chodům tyčí se tu hned několik gastronomických celebrit.

V první řadě je tu chod pro milovníky bifteků ze svíčkové v podání s mačkanými máslovými bramborami s parmazánovo-šafránovým čipsem a pepřovou omáčkou. Milovníci kachního prsa jistě zvolí tento pokrm v úpravě se šalvějí, parmazánovým rizotem s lanýžovou esencí a telecím glazé. Dalším chodem, který nikde jinde nedostanete, je jihoamerická svíčková rozkrájená na kousky a grilovaná s kaktusem, šalotkou, chilli, česnekem, mladými bramborami a špenátem, doplňující česnekový dip s tortillou,“ dodává šéfkuchař Michael Simon, který působí v gastronomii již více než 20 let. Přes La Casa Argentinu, La Bodeguita del Medio Budapešť zakotvil v pražské pobočce La Bodeguita del Medio. Rád kombinuje tradici s moderními kulinářskými styly. Zážitek na talíři v každém okamžiku.

Rybí nabídka je v La Bodeguita del Medio dle očekávání široká. Filet z lososa, v doprovodu fenyklovo-kapustové ragout na bílém víně s grilovanou kukuřičnou polentou.

Kdo má raději tuňáka, přijde si na své ve variaci filetu na grilu s koriandrovou rýží, salátem z řas wakame a žlutou rýží. Salátová část má svou superstar v podobě kozího sýru s grilovanými žampiony a pancettou na salátu z radicchia, polníčku, variací listových salátů, a to vše dovršené jemným dresinkem a pitou.

Sladkých teček na menu je více. Osobně bych rád doporučil svého favorita v podobě mraženého kokosového parfait s ananasovým chutney a kubánským rumem,“ s úsměvem říká šéfkuchař Michael Simon.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.