Sociální sítě
Nahoru

Royal Salute Platinum Jubilee na poctu oslav královny Alžběty II. za téměř půl milionu korun

Royal Salute, mistr na výjimečně vyzrálou skotskou whisky, uvádí ultra prestižní limitovanou edici k oslavám výročí panování Jejího Veličenstva královny Alžběty II. nazvanou Royal Salute Platinum Jubilee Edition.

Tato kolekce je honosnou poctou vladařce a královskému dědictví, jejíž kořeny se úzce pojí k Britské monarchii díky prvním karafám Royal Salute vyprodukovaným v roce 1953 jako dar při Alžbětině korunovaci. V České republice bude k dostání jedna láhev The Teck Corsage z edice Royal Salute Platinum Jubilee za cenu 469 360 Kč.

Royal Salute Platinum Jubilee Edition mistrně propojuje tradici s modernou a nechává se inspirovat radostným duchem plným života Jejího Veličenstva. Královnin mistrovský projev skrytých významů v odívání během vládnutí dospěl takřka k dokonalosti. Její užívání broží, jimiž dává najevo svou hlubokomyslnost, empatii a úctu k historii je zářným příkladem síly symboliky.

Jako vzdání holdu sedmi dekádám na trůně Royal Salute přebírá motivy sedmi ikonických broží z Alžbětiny osobní kolekce. Design těchto šperků vygravírovaný na sedm různých karaf a jejich kazet se odráží v barevném spektru jejího šatníku.

Samotný obsah představuje speciálně namíchaný a důmyslně vyvážený blend dozrávající více než dva roky v sudech po Tawny Port, víně podávaném během korunovačního banketu v roce 1953, a obsahující několik dlouho zrajících whisky z ne méně než sedmi, dnes již neexistujících destilerií.

Zatímco vyhlášené jméno těchto palíren žije dál, vzácnost zbývajících whisky tvoří tento neopakovatelný mix s tóny červeného jablka z Inverleven Distillery, dynamikou černého rybízu z Lochside a bohatostí caperdonichského karamelu. Výsledkem je perfektně vyvážená whisky s komplexním chuťovým profilem budovaným po mnohá desetiletí a perfektně namíchaným díky znalostem Royal Salute master blendera Sandyho Hyslopa.

Každá ze 147 ručně foukaných sběratelských karaf z dílny krystalérie Dartington odráží unikátnost nového nenapodobitelného blendu a díky tomu je pro jeho majitele stejně hodnotná jako whiskey samotná. Kazetu, v níž je karafa uložena, zdobí sedm embosovaných čar představujících sedm dekád vládnutí Jejího veličenstva.

Sandy Hyslop o Royal Salute Platinum Jubilee Edition řekl: „Pro tuto jedinečnou událost jsem chtěl namíchat blend, který by zachytil dědictví Royal Salute a oslavil 70 let na trůnu panovnice Velké Británie. Dosáhli jsme toho za použití vzácných whisky z nejméně sedmi palíren s odkazem na dobu jejího panování. Je pro nás čest být součástí tak významného historického okamžiku. Momentu, který nám umožnil uvést prestižní whisky, která bude potěšením pro milovníky tohoto druhu alkoholu a hodnotným kusem pro sběratele.

Royal Salute se spojil s londýnskými klenotníky Bentley+Skinner, aby na počest platinového výročí zhotovili unikátní brož. Šperk vyrobený na zakázku z 18karátového žlutého zlata a platiny zdobí 70 diamantů. Dílo doplňuje křišťálová karafa uložená do dřevěné kazety vyhotovené rovněž na míru. Unikátní sada s broží, karafou a boxem se bude dražit 8. 6. 2022 v síni Christie’s, kde rovněž proběhne aukce všech sedmi křišťálových karaf.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.