Sociální sítě
Nahoru

Hranatý kruh z minulosti: Certina DS Chronograph Automatic 1968

Nejnovější chronograf od švýcarského výrobce hodinek Certina se s lehkostí přesouvá z jednoho světa do druhého. Jeho design je inspirován modelem ze 60. let, ale jeho srdce bije v rytmu nejmodernějšího automatického strojku s křemíkovým vláskem. Pouzdro ve tvaru polštářku z něj dělá stylový doplněk, zatímco jeho funkce chronografu, voděodolností 200 m a jednosměrně otočná luneta svědčí o skutečném sportovním duchu. Je to naprosto zřejmé: hodinky DS Chronograph Automatic 1968 se cítí jako doma úplně všude – a kdykoli.

Kořeny novinky sahají do šedesátých let minulého století, kdy jejich předchůdci DS Argonaut vyvolaly senzaci svým nápadným pouzdrem a robustním zpracováním. Inspirován tímto modelem vyvinula značka důstojného nástupce, který by se skvěle vyjímal v každém příběhu o bájných hrdinech. Hodinky DS Chronograph Automatic 1968 se představují v pouzdře z ušlechtilé oceli polštářovitého tvaru s černým PVD povrchem.

Safírové sklíčko na přední a zadní straně hodinek zajišťuje optimální přehlednost a čitelnost. Kruhový safírový prstenec, zespodu opatřený černobílou stupnicí dodává jednosměrně otočné lunetě vizuální hloubku. A díky povrchové úpravě Super-LumiNova jsou ostře skloněné ručičky a indexy skvěle zřetelné na černém číselníku i za špatných světelných podmínek.

Elegantní vintage styl je jedním z mnoha aspektů nového modelu DS Chronograph Automatic 1968. Dalším je jeho sportovní charakter, který podtrhuje například 30minutový sčítač na třetí hodině a centrální chronograf s malou vteřinkou na deváté hodině.

K větší robustnosti přispívá nápadná šroubovací korunka a voděodolnost 200 m. Černý řemínek v matném provedení s bílým ozdobným prošíváním, je snadno vyměnitelný díky jednoduchému systému značky Certina. Navíc nabízí dostatečnou bezpečnost a pohodlí na každém zápěstí. Vedle černé verze je také k dispozici edice z ušlechtilé oceli s oranžovými akcenty na číselníku a černobílým pruhovaným řemínkem NATO z recyklovaného materiálu #tide ocean.

Uvnitř hodinek neúnavně tiká automatický strojek A05.H31 s rezervou chodu 60 hodin. Je vybaven křemíkovým vláskem, jehož inovativní materiál ho chrání před každodenními nepřáteli mechanické přesnosti chodu: magnetická pole, změny teplot ani otřesy nemají na její spolehlivost žádný vliv.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.