Sociální sítě
Nahoru

Tapas a sangria

Nejoblíbenějším drinkem v západních zemích je jednoznačně sagria. Nevěříte? Podívejte se na nápojové lístky v New Yorku, Paříži nebo Madridu. Tento drink zažívá světový boom a stal se z něj klenot, který je podávaný v bistrech i v luxusních restauracích napříč státy.

Co neodmyslitelně patří k sagrii? Jednoznačně tapas. Když spojíme osvěžující hravý drink s malými porcemi jídel, které si host může namixovat dle aktuálních chutí, vzniká z toho The Bistro v Londýnské ulici. Jedno z nejkosmopolitnějších míst v Praze vůbec.

Lidé se zde neschází pouze na drink či večeři, ale funguje tady celovečerní zábava. Sangria se zde podává v červeném i bílém provedení. Jednotlivé tapas jsou hravé a plné chutí. Co třeba Hummus s řeckým jogurtem či Rolka z bílé ředkve plněná tatarákem z pražmy.

Mezi nejoblíbenější tapas jednoznačně patří naše Smažené krevety s japonskou majonézou. Často se stává, že si je hosté objednávají během večera opakovaně a vždy se na další porci těší jak malé děti s jiskrou v oku,“ dodává majitel Yurij Kolesnik.

Kdo neholduje sangrii nemusí se bát, že bude žíznit. The Bistro má v nabídce širokou škálu vín a bublinek z celého světa. Koncept tapasového bistra nezná hranic, a to je na něm sympatické. Uvolněná atmosféra členitého prostoru, kde každý host má své soukromí, a přitom je ve víru zábavy. V letních měsících se prostor The Bistra rozrůstá o vnitroblokovou zahrádku, která každého přenese do postranní uličky v Barcelóně.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.