Sociální sítě
Nahoru

Značka Carl Suchy & Söhne oslavila ve Vídni své 200. výročí

Původem česká hodinářská značka Carl Suchy & Söhne si připomněla velmi významné výročí od svého založení v Praze. Na dvoře vídeňského barokního paláce Belveder ve středu 20. června oslavila své dvousté narozeniny.

Pozvání na večerní gala přijali nejenom lokální sběratelé hodinek, ale také zahraniční hosté, jež si minimalistický přístup hodinek Carl Suchy & Söhne oblíbili. „Hodinky Carl Suchy & Söhne se na první pohled od všech odlišují designem. V případě modelů Waltz N°1 se značce podařilo implementovat velmi zajímavý konkávně tvarovaný číselník, v němž jsou hravou formou v podobě otočného disku indikovány sekundy,“ nechal se na místě slyšet Lukasz Doskocz z polského hodinářského portálu CH24.pl.

Úvodního slova se samozřejmě neujal nikdo jiný, nežli Robert Punkenhofer, který společnosti Carl Suchy & Söhne vdechl v roce 2017 nový život. Na podiu jej pak doprovodil investor Peter Brabeck-Letmathe, bývalý předseda výkonné a dozorčí rady Nestlé S.A.

Stejně jako zakladateli společnosti před 200 lety, tak se i současným tvůrcům hodinek Carl Suchy & Söhne podařilo v pěti uběhlých letech oslovit široké portfolio hodinářských afficionados ve více než desítce zemí. Navíc začali pracovat s nezávislými hodinářskými mistry, jako je například Marc Jenni, a to jen proto, aby navázali na historické motto „The Emperor’s Choice.“

V průběhu večera byla v historických prostorách ze začátku 18. století k vidění nejenom historická expozice značky, ale také doposavad tajné novinky, k jejichž odhalení dojde údajně až letos v srpnu – a to právě pod příznačným jménem Belveder.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.