Sociální sítě
Nahoru

Withings uvádí na tuzemský trh model ScanWatch Horizon

Společnost Withings, průkopník v oblasti chytrých zdravotních zařízení, uvádí do svého portfolia hodinky s jedinečným designem ScanWatch Horizon. Jsou to první hybridní chytré hodinky, které jsou inspirovány ikonickým designem potápěčských hodinek a přinášejí na zápěstí nejen luxusní zpracování, ale také prvotřídní zdravotnické technologie, které monitorují srdeční tep, EKG, dechové vady, okysličení krve, spánek a fyzickou aktivitu. Shrnuto podtrženo, je to reprezentativní šperk nabitý těmi nejpokročilejšími zdravotními funkcemi.

Withings ScanWatch Horizon dají vzpomenout na model Withings Activité – zařízení, které odstartovalo tento specifický segment již v roce 2014. Tedy ještě dříve, než přišly na trh první Apple Watch. Stejně jako tehdy, i dnes se Withings soustředí na unikátní a funkcemi nabité analogové hodinky. V tomto případě nabízí to nejlepší z luxusních potápěčských klasik, ať už jde o otočnou lunetu s laserem gravírovanými prvky nebo luminiscentní indexy a ručičky, které vyobrazí čas i v té největší tmě.

Ploché safírové sklíčko s antireflexní úpravou a pouzdro z nerezové 316L oceli jen podtrhují luxusní pocit z hodinek. V balení se nachází článkový tah z nerezové oceli pro každodenní nošení a elastický gumový řemínek pro sportovní aktivity. Hodinky dále nabídnou až 30denní výdrž na jedno nabití a vodotěsnost do 10 ATM. Plavání, šnorchlování a další vodní sporty tak nebudou žádným ohrožením, a navíc lze tyto aktivity monitorovat a sledovat svůj výkon v aplikaci v telefonu.

Hodinky ScanWatch Horizon vám rozbuší srdce a vyrazí dech svým úžasným designem, ale zároveň dokáží díky lékařským senzorům odhalit různá zdravotní ohrožení,“ uvedl Mathieu Letombe, generální ředitel společnosti Withings. „Naším hlavním posláním je vytvářet krásná zařízení, která se lidé rozhodnou používat a nosit po celý den, aby naměřená data mohla pozitivně ovlivnit jejich život. Potápěčské hodinky byly poprvé uvedeny na trh ve 20. letech 20. století, aby měl personál námořnictva k dispozici přesné měření času i pod vodou. V 50. letech 20. století se díky potápěčům a milovníkům SCUBA stylu stal tento typ hodinek módním prvkem pro každou příležitost. Společnost Withings, známá svými pokročilými zdravotními funkcemi, si tímto modelem klade za cíl přilákat ještě větší počet uživatelů, kteří budou moci sledovat své zdraví a aktivitu.“

Stejně jako u původního modelu ScanWatch se na vývoji Horizon podíleli experti ze zdravotnické oblasti a hodinky prošly řadou klinických testů. Nabídnou tak celou škálu pokročilých zdravotních a fitness funkcí.

Podrobné monitorování kardiovaskulárního zdraví

Fibrilace síní je hlavní forma nepravidelného srdečního rytmu, která je často nedostatečně diagnostikována, protože se může projevovat přerušované a lze ji snadno přehlédnout, pokud se příznaky neobjeví zrovna během zřídkavých návštěv lékaře. ScanWatch Horizon dokáží zjistit, zda uživatel trpí fibrilacemi síní díky záznamu EKG na vyžádání. Hodinky také umožňují uživatelům zjistit, zda je jejich srdeční rytmus pomalý, vysoký nebo zda vykazuje známky fibrilací síní, a to prostřednictvím funkce proaktivního snímání srdečního tepu. Tep je monitorován prostřednictvím vestavěného PPG senzoru a v případě, že senzor neregistruje tep, může uživatel obdržet upozornění na potenciální srdeční příhodu. Když navíc ScanWatch Horizon zjistí nepravidelný srdeční tep, vyzvou hodinky uživatele ke spuštění 30vteřinového záznamu EKG přímo v hodinkách.

Detekce poruch dýchání

Odhaduje se, že mírnou až těžkou spánkovou apnoe trpí miliarda lidí. Osm z deseti postižených přitom o ní vůbec nemá tušení. Hodinky ScanWatch Horizon dokáží zjistit přítomnost nočních poruch dýchání (příznak spánkové apnoe) pomocí jedinečného algoritmu, který analyzuje hladinu kyslíku v krvi, srdeční tep, převalování se a frekvenci dýchání. Všechna data jsou měřena pomocí akcelerometru a optických senzorů, které jsou zabudovány v samotných hodinkách.

Všechny modely ScanWatch poskytují pokročilé monitorování spánku a analýzu jednotlivých spánkových metrik, jako jsou délka, hloubka a kvalita spánku. Hodinky dokáží díky této analýze navíc uživatele probudit diskrétními vibracemi v ten nejlepší možný moment jejich spánku.

Sledování aktivity a tréninků

ScanWatch jsou sofistikované zařízení schopné sledovat aktivitu, kroky, kalorie, převýšení, sledovat trasu (ve spojení s GPS telefonu) a automaticky rozpoznat více než 30 druhů aktivit, například chůzi, běh, plavání a cyklistiku. Nechybí ani možnost sledovat svou kondiční úroveň, která je vypočítávána pomocí VO2 Max, což je monitorování schopnosti srdce a svalů využívat kyslík při námaze.

Stejně jako ostatní zařízení Withings lze ScanWatch Horizon spárovat s bezplatnou aplikací Health Mate, která poskytne uživatelům podrobný přehled o naměřených datech. Lze v ní také nastavovat cíle pro aktivitu a spravovat dosažené úspěchy. Navíc mohou být všechna data z Health Mate aplikace synchronizována do více než 100 aplikací třetích stran. Mezi ně patří Apple Health, Google Fit, Strava a například také MyFitnessPal.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.