Sociální sítě
Nahoru

Inspirace na luxusní dovolenou 2022 a na co nezapomenout při balení

Chcete si letos užít luxusní dovolenou? Pak jste na správném místě! Přinášíme vám nejen spoustu inspirace, kam vyrazit, ale i praktické tipy, co si sbalit na dovolenou a na co určitě při balení nezapomenout.

Láká vás dovolená u moře?

Když se řekne dovolená u moře, většina lidí se okamžitě zasní a ve svých myšlenkách se přenese na písčitou pláž zalitou sluncem. Pokud toužíte po krásné dovolené, vyrazte třeba na Maledivy. Okouzlí vás nádherné malé ostrůvky a počasí, které je doslova ukázkové. Zavítejte do tropického ráje, který vybízí k odpočinku a relaxaci.

Exotická dovolená pro ty, kteří si chtějí užívat

Možná je vašim snem exotická dovolená.

Tak proč ne třeba Kanárské ostrovy, které nabízí dech beroucí přírodu? I když si vyberete třeba kopcovité Tenerife, nebude to sice dovolená na horách, ale litovat určitě nebudete.

Užijte si luxus v privátních vilách

Pokud vás láká skutečně luxusní dovolená, využijte nabídky ubytovat se v některé z privátních vil. Vybírat můžete z široké nabídky – vily se liší nejen destinací, ale i velikostí. V privátních vilách si dopřejete takový luxus, jako v kterémkoli 5* hotelu. Mezi nejdostupnější přímořské destinace patří Černá hora, Chorvatsko nebo Řecko.

Dovolená na lodi

Zatímco někdo se spokojí s málem, kdo na sobě nechce šetřit, může si užít dovolenou na lodi. Plavba lodí trvající klidně i dva týdny je stále oblíbenějším způsobem, jak se odměnit za náročný rok. Plavby na moři slibují úplně odlišný zážitek, nežli který zažijete někde v hotelu.

Poznávací zájezdy

Dovolená v podobě prodlouženého víkendu neboli eurovíkend je stále populárnější. Je to ve své podstatě takový poznávací zájezd, kam si vyrazíte jen na pár dní a objevíte místa, která jste ještě neviděli. Nabídka je velmi široká, rozhodně tak je z čeho vybírat.

Co si vzít s sebou?

Ať už se rozhodnete pro dobrodružný trek, dáte přednost lenošení na písčité pláži někde u moře nebo zkusíte stále oblíbenější glamping, v každém případě musíte být na svou dovolenou náležitě připraveni. Nepostradatelnou součástí vašeho zavazadla tak musí být cestovní lékárnička. Co všechno do ní zabalit?

Především dovolené v exotice mohou skončit předčasně, pokud podceníte situaci a nebudete mít po ruce léky na zažívací potíže, bolest žaludku nebo léky na průjem. Tamější podmínky vás mohou nepříjemně zaskočit a být o krok napřed je tak určitě na místě. Určitě přibalte i léky na bolest hlavy, bolest v krku, na horečku a léky na alergii.

Co dalšího mít v cestovní lékárničce:

  • náplast
  • obvaz
  • teploměr
  • dezinfekci na odřeniny
  • oční kapky
  • něco na ekzém

 

Cestujete-li s dětmi, mějte s sebou léky jak pro dospělé, tak i pro děti. Na dovolené vás i děti mohou překvapit bolesti břicha, které často doprovází křeče v břichu – příčinou je nejčastěji průjem či zkrátka fakt, že vám nesedlo jídlo. Stát se to může. I když bude horké léto, dovolenou snadno znepříjemní i otravný zánět nosohltanu. Ten se projevuje ucpaným nosem, škrábáním v krku a celkovým pocitem nespokojenosti, únavou a podrážděností.

Chraňte se před sluníčkem

Nejen na dovolené, ale celkově v létě nesmíme zapomínat na opalovací krém. Mnoho lidí si neuvědomuje sílu sluníčka a následně se diví, když polovinu dovolené stráví schovaní na pokoji se spálenou kůží. Opalovací přípravky  najdete na trhu v hojném zastoupení. Vyrábí je několik známých a kvalitních značek jako například Bioderma, La Roche-Posay, Vichy nebo Eucerin.

Přípravky na opalování se liší stupněm ochrany. Najdete tak produkty s označením SPF 15, SPF 30 i SPF 50. Mějte s sebou krémy na opalování pro sebe i pro děti – u těch používejte krém nejen na celé tělo, ale i opalovací krém na tvář. Po ruce by vám na dovolené neměl chybět ani balzám na rty s ochranným faktorem.

Nenechte si zkazit dovolenou pod stanem

I dovolená pod stanem se může proměnit v luxusní – stále vyhledávanější glamping je toho důkazem. Pokud se chystáte do přírody, mějte s sebou repelent, protože kousnutí hmyzem je nejen bolestivé, ale i nepříjemné. Pokud se stane, že na těle najdete klíště, je na jeho vytažení lepší pinzeta – je to jednodušší a rychlejší.

Do čeho si sbalit?

Závěrem ještě pár tipů, do čeho se sbalit. Někdo nedá dopustit na prostorný kufr, jiný se rozhodne pro pohodlnější batoh. Těm nejméně náročným pak stačí taška. Pokud cestujete letadlem, vaše příruční zavazadlo může obsahovat přenosnou elektroniku, malé balení kosmetiky, nápoje nebo třeba notebook.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.