Fine dining restaurace Benjamin ve Vršovicích zaujala michelinské inspektory a nejen je. V českých končinách ojedinělý projekt, který nemá obdoby. Řízená degustace u kulatého stolu čítající maximálně 10 hostů. Mnoho pokrmů je doděláváno přímo před zraky hostů.
Za celým smělým projektem stojí majitel Štěpán Návrat. Po jeho boku stojí mladý talentovaný šéfkuchař Jakub Červenka, který kromě přípravy samotných pokrmů, provází hosty během celého večera.
Menu v Benjaminovi se mění sezónně a nyní nastává ta letní, která přináší mnoho prosluněných surovin. Jarní zelený chřest střídá šťavnaté rajče, a to hned v několika podobách na jednom talíři. Nemění se vždy celé menu, ale položky, které již nejsou k dostání. Celý gastronomický zážitek začíná domácím pečivem. „Nehledejte k němu máslo, pomazánku nebo tvaroh. Tentokrát jsme zvolili sádlo, které je ale vyšlehané do pěny a posypané sušenými škvarky. Neuvěřitelně intenzivní chuť, která se na jazyku doslova rozplývá,“ dodává šéfkuchař Jakub Červenka.
Z jednou letní novinkou je čerstvý hrášek s úhořem a tymiánem. Dokonale osvěžující chod, který jedním soustem přenese dotyčného na letní zahrádku, kde se hrášek rovnou po utrhnutí konzumuje a jeho chuť je neskutečně sladká. Za zmínku stojí další chod, a to artičok nakrájený na plátky se slunečnicí a vývarem z černého česneku. Milovníci masa jistě ocení křepelku s karotkou, křenem a lískovým oříškem. Sladká tečka v podobě čokolády, tvarohu, melty a pohanky je absolutní symfonií. Konzistence čokolády připomíná termix, ale chuť je tak podmanivá, že s ústech doslova rezonuje.
Řízená degustace startuje v 18:30 a cena osmichodové degustace činí 2 190 Kč na osobu. Je možné i objednání vinného párování.