Sociální sítě
Nahoru

Legendární Ford Bronco v omezeném množství i v Evropě

Ford dnes oznámil, že na evropský trh uvede další americkou legendu – off-road Bronco, který se vyznačuje extrémní průchodností terénem a bude se dodávat výhradně s pohonem 4×4.

Čtyřdveřové Bronco bude na vybraných evropských trzích s levostranným řízením k dispozici v přísně omezeném počtu kusů od konce roku 2023.

Nezaměnitelný design interiéru i exteriéru čerpá inspiraci z mnoha směrů: od původního Bronca z roku 1966, robustních užitkových modelů řady F ze severoamerického trhu i od sportovního ducha Fordu Mustang. Výsledkem je terénní automobil s jedinečným stylem a skutečným smyslem pro dobrodružství.

Propracovaný pohon všech kol a inovativní terénní technologie včetně systému Trail Control™ a až sedmi přepínatelných jízdních režimů vynesly Broncu přídomek „G.O.A.T“ (angl. koza, tedy zvíře proslulé schopností suverénního pohybu v příkrém terénu), složený ze slov „Goes Over Any Type of Terrain“ (zvládne terén jakéhokoliv druhu).

Všestranný model Bronco byl od počátku vyvíjen s ohledem na dobrodružství. Proto již v sériové výbavě nabízí unikátní prvky jako odnímatelné díly karoserie, integrované body pro montáž příslušenství nebo snadno čistitelné materiály. Zákazníci mohou také vybírat ze široké nabídky příslušenství schváleného Fordem, které je s vozem maximálně integrované a umožňuje přizpůsobit jej různým aktivitám.

Bronco je nejodolnější a nejvšestrannější terénní vůz značky Ford a nová generace spojuje DNA původního modelu s nejnovějšími technologiemi pro jízdu v terénu a širokou nabídkou příslušenství, čímž vzniká nová ikona terénních vozů,“ řekl Matthias Tonn, šéfkonstruktér divize Import Vehicles ve Ford of Europe. „Po obrovském úspěchu nového Bronca v USA jsme nadšeni, že můžeme přinést jeho dobrodružného ducha i našim zákazníkům v Evropě.“

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.