Sociální sítě
Nahoru

Návrat věhlasných Hanhart 417 ES 1954

V 50. letech minulého století obdržela hodinářská společnost Hanhart objednávku od Bundeswehru, tedy ozbrojených sil Spolkové republiky Německo, na vytvoření hodinek, které by splňovaly tři hlavní kritéria – robustnost, spolehlivost a čitelnost.

Dohromady bylo sestrojeno přibližně 500 kusů ocelových (417 ES – Edelstahl) a 500 kusů mosazných (417) chronografů zcela nadčasového vzezření.

Po téměř šesti desetiletích se tento chronograf vrátil v roce 2020 do kolekce. Model se 42 mm pouzdrem měl obrovský úspěch a Hanhart vyprodal roční produkci během několika týdnů. Tradiční značka ze Schwarzwaldu nyní představuje variantu s historicky správnou velikostí – 39 mm.

Zachovány samozřejmě zůstávají původní znaky (luneta, logo, font, bicompax). 100 metrová vodotěsnost, odolnost vůči magnetismu do 16000 A/m a mechanický kalibr s ručním nátahem (SW 510 M), který má 58 hodinovou rezervu chodu dělají z modelu 417 ES 1954 ideálního společníka na každodenní dobrodružství.

V neposlední řadě: Hanhart 417 ES měl v oblibě I Steve McQueen. „King of Cool“ je nosil hlavně na svých motocyklových jízdách, které byly jeho největším životním hobby.

Na našem trhu jsou k dispozici u lokálního zástupce značky, za 1980 euro, kterého můžete kontaktovat e-mailem: info@igane.eu.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.