Sociální sítě
Nahoru

Mořská voda a vlasy. Solte, ale nepřesolte

Pokud se chystáte k moři, nezapomeňte si s sebou zabalit ochranné kosmetické přípravky. Stejnou péči, jakou věnujete pokožce, byste tentokrát měli poskytnout i vlasům.

Vlasy u moře paradoxně žízní

Samotná mořská sůl vlasům neškodí, ale v kombinaci s větrem a škodlivým UV zářením vytváří smrtící kombinaci. Sůl na sebe váže molekuly vody a z vlasového vlákna tak vytahuje přirozenou vlhkost. Důsledkem jsou suché, tvrdé vlasy bez lesku. Soli se nejlépe zbavíte použitím jemného šamponu. Nařeďte ho vodou a naneste na celou délku vlasů. Ovšem pozor – hlavu při nanášení nemasírujte, pokožka je totiž po zásahu slunečního záření citlivější. Po umytí naneste vlasovou hydratační masku.

Šampon s jemnou mycí emulzí, Curapil, 200ml/325 Kč, curapil.cz

Mořská sůl jako přírodní šampon

Mořská sůl se jinak vyznačuje pozitivními účinky. Nejenže zlepšuje kvalitu vlasů, ale zároveň čistí pokožku hlavy, eliminuje tvorbu lupů, odstraňuje z vlasů mastnotu a špínu, redukuje zbytky chemikálií ze stylingových produktů a ještě vytváří přirozené, lesklé vlny.

Vybavte se na pláž

Ještě dřív než se vydáte k vodě, naneste na vlasy ochranné přípravky. Pořiďte si třeba opalovací sprej na vlasy, který jednoduše nastříkáte po celé jejich délce. Zároveň dopřejte vlasům dávku vitamínů, které je vyživí zevnitř. Vhodný je například přírodní doplněk stravy Curapil s obsahem pivovarských kvasnic, kofeinu a topinamburu. Vlasy sepněte do culíku, případně si zapleťte dva copánky, čímž zabráníte jejich zacuchání. Nejrychleji se zacuchávají a vysušují vlasy světlé a odbarvené.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou