Sociální sítě
Nahoru

Ford rozšiřuje nabídku svého nejprodávanějšího pick-upu Ranger novým modelem Wildtrak X

Společnost Ford dnes v České republice odhalila nový Ranger Wildtrak X – verzi zaměřenou na terénní jízdu, která doplňuje nejrozsáhlejší modelovou řadu nejprodávanějšího pick-upu v Evropě.

Model je určen zákazníkům, kteří vyžadují lepší schopnosti v náročných terénních podmínkách, a má výrazně přepracovaný podvozek s unikátním vylepšeným odpružením včetně pokročilých tlumičů Bilstein ve standardní výbavě. Asistenční systémy pro řidiče zaměřené na jízdu v terénu poskytují zvýšenou jistotu, má nový robustní styl, který odráží jeho zdatnost v náročných podmínkách.

Ranger Wildtrak X nabízí jako první v segmentu možnost flexibilního nosného systému, který maximalizuje nosnost delších předmětů. Tento snadno použitelný systém je k dispozici také jako volitelná výbava pro modely Ranger Limited a Wildtrak.

Nová řada Ranger Wildtrak X vychází ze stejného receptu jako náš ikonický Ranger Raptor; nejoblíbenějšímu evropskému pick-upu dodává ještě větší terénní schopnosti a úžasný vzhled. Společně rozšiřují nejnovější rodinu Rangerů a posilují její přitažlivost pro více zákazníků než kdykoli předtím,“ řekl Hans Schep, generální ředitel Ford Pro, Europe.

Ranger Wildtrak X navazuje na model Wildtrak a má o 26 mm vyšší světlou výšku a o 30 mm širší rozchod kol pro jistou jízdu v náročném terénu. Sériově montované tlumiče pérování Bilstein s účinkem závislým na míře stlačení poskytují optimální tlumící účinek v celém rozsahu zdvihu pérování, aniž by negativně ovlivňovaly jízdní vlastnosti na zpevněných silnicích. Odolnost vozu při překonávání terénních překážek zvyšuje zesílená konstrukce řízení a ochranna pod motorem a rozvodovkou.

Mezi nové standardní technologie pro jízdu v terénu patří asistent pro zatáčení Trail Turn Assist, který využívá vektorování točivého momentu pomocí brzd ke zmenšení poloměru zatáčení až o 25 procent. Systém Trail Control funguje podobně jako tempomat: řidič může zvolit rychlost nižší než 32 km/h a vozidlo automaticky řídí akceleraci a brzdění tak, aby udržovalo zvolenou rychlost, zatímco řidič se soustředí na řízení v obtížném terénu. Režim Rock Crawl – dříve dostupný pouze u modelu Ranger Raptor – kalibruje odezvu plynu, kontrolu trakce a strategii řazení pro optimální kontrolovaný průjezd nerovným a kamenitým terénem při nízké rychlosti.

Všechny modely Wildtrak X pohání osvědčený 2,0litrový vznětový motor EcoBlue bi-turbo, který dosahuje točivého momentu 500 Nm od 1750 min-1 a výkonu 205 k ve spojení s 10stupňovou automatickou převodovkou. Standardem je nový pokročilý systém pohonu všech e-4WD s možností volby stálého pohonu všech kol (režim 4A) pro použití na silnici.

Ranger Wildtrak X umocňuje svůj vnější design díky širšímu postoji, ochraně podvozku a větší světlé výšce ve srovnání se stávajícím modelem Wildtrak. Jeho výrazný vzhled doplňuje nová mřížka chladiče v barvě černá Asphalt a rozšířené lemy blatníků. Na přání dodávané Matrix LED světlomety s přídavnými světly v mřížce chladiče zajišťují optimální viditelnost. Drsnější terénní styl doplňují černé nápisy Wildtrak X na předních dveřích a víku korby a nápis Ranger na kapotě. K tomu ladí černá 17palcová kola z lehké slitiny s terénními pneumatikami s bílým nápisem.

V interiéru mají cestující k dispozici jedinečná sedadla čalouněná semišem Miko (kombinované čalounění sedadel kůže/vinyl s exkluzivní výšivkou Wildtrak X a s kontrastním prošíváním Cyber Orange na horní části palubní desky, lištách dveří a středové konzole. Standardně je zákazníkům k dispozici vestavěná konektivita a služby FordPass.

Ranger Wildtrak X lze vybavit inovativním novým flexibilním nosičem. Jedná se o kombinaci posuvného aerodynamického ochranného rámu za kabinou s integrovaným příčníkem a střešních ližin s integrovanými příčníky, určené k bezpečné přepravě dlouhých předmětů. Výhodou je i to, že nákladový prostor pak zůstává volný pro jiný náklad. Jako volitelnou výbavu lze flexibilní nosič objednat také pro výbavy Limited a Wildtrak.

Nový Ford Ranger Wildtrak X je možné objednávat již nyní za cenu 1 268 000 Kč bez DPH.

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.