Sociální sítě
Nahoru

V Česku se vydražil Mercedes-Maybach „Edition 100“

Mercedes-Benz Česká republika uspořádal na konci černa aukci jediného vozu Mercedes-Maybach Třídy S „Edition 100“ určeného pro český trh. Verze „Edition 100“ byla stvořena k 100letému jubileu značky Mercedes-Maybach a její výroba je limitována na 100 kusů. Aukce proběhla ve spolupráci s organizací Fond ohrožených dětí (FOD), která tím získala finanční příspěvek z prodeje vozu přesahující částku 1,5 milionu korun.

Zákazníci automobilky Mercedes-Benz měli příležitost zúčastnit se charitativní aukce a získat tak jedinečný kus Mercedes-Maybach S 680 4MATIC „Edition 100“ z limitované edice a zároveň tím přispět na dobrou věc. Online aukce vozu proběhla v termínu od 20. 6. do 23. 6. 2022 a do aukce se zaregistrovalo 15 zájemců z řad potenciálních zákazníků. Aukce se mohli zúčastnit pouze zájemci nominovaní autorizovaným prodejcem značky Mercedes-Benz v České republice. První zájemci o vůz a o účast v aukci měli příležitost Třídu S již spatřit na vlastní oči v rámci Mercedes-Benz Private Lounge, která byla součástí automobilové slavnosti Legendy na konci května.

Princip a detaily aukce

Výroba modelu Mercedes-Maybach S 680 4MATIC „Edition 100“ je limitována na 100 kusů. Pro český trh byl určen pouze jediný kus. Společnost Mercedes-Benz Česká republika se rozhodla tento model prodat formou aukce a zároveň tak podpořit vybranou charitativní organizaci.

Ve spolupráci s auctomobile.com nabídla značka exkluzivně svým klientům možnost zúčastnit se online aukce vozu Mercedes-Maybach S 680 4MATIC „Edition 100“. V rámci aukce se dražilo přidělení zákaznické kvóty na daný automobil. Automobil jako takový bude prodán a předán autorizovaným prodejcem. Vyvolávací cena automobilu byla ceníková cena vozu ve výši 8 435 748 Kč vč. DPH (6 971 692 Kč bez DPH), minimální výše každého dalšího příhozu pak byla symbolicky k 100letému jubileu 100.000 Kč. V momentu ukončení aukce dosáhla částka nejvyšší nabídky na rovných 9 500 000 Kč. vč. DPH, což představuje charitativní příspěvek Fondu Ohrožených Dětí ve výši 1 064 252 Kč.

Když aukce, tak na charitativní účely. Jedním z hlavních důvodů pro volbu prodejního formátu aukce byla spolupráce s charitativní organizací, která potřebuje v současné době finanční prostředky více, než kdy předtím. V rámci této aukce se podařilo navázat spolupráci s Fondem Ohrožených Dětí (FOD), kterému již byl poskytnut finanční příspěvek z prodeje vrcholného modelu Třídy S. Prostředky vybrané nad ceníkovou cenu vozu byly převedeny na účet organizace. Kromě toho společnost Mercedes-Benz Česká republika vyčlenila a již převedla charitativní organizaci FOD finanční příspěvek ve výši 500.000 Kč.

Je to poprvé, kdy jsme v České republice realizovali podobný formát prodeje a i proto jsme byli velmi opatrní při odhadech a předpovědích výsledku aukce. O to víc nás těší, jakého úspěchu jsme již při naší první aukci dosáhli, celkově to jen potvrzuje vysoký zájem o vozy naší značky a oblíbenost našich limitovaných modelů a edic. Zároveň jsme rádi, že se nám podařilo vyčlenit i fixní příspěvek pro Fond ohrožených dětí nad rámec dražby a podpořit tak celkově fond částkou přesahující 1,5 milionu korun,“ říká Wolfgang Bremm von Kleinsorgen, generální ředitel Mercedes-Benz Česká republika.

V minulosti se nám podařilo se značkou Mercedes-Benz realizovat několik úspěšných projektů, mezi které patří například dlouholetá spolupráce na akci Helping Dolls, která přináší významné finanční prostředky chodovskému Klokánku. Jsme velmi rádi, že nás mercedes oslovil s možností spolupráce i na tomto projektu aukce, zvláště když se jednalo o takto exkluzivní vůz. Průběh aukce jsme samozřejmě netrpělivě sledovali. I když jsme věřili a doufali v co nejlepší výsledek aukce, celková vydražená částka nás překvapila a překonala naše očekávání. Tento příspěvek nám výrazně pomůže v naší činnosti, peníze budou využity pro děti, které neměly to štěstí vyrůstat ve své vlastní rodině,“ říká Hanka Kupková, předsedkyně Fondu ohrožených dětí.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.