Sociální sítě
Nahoru

Jméno Robot na číselnících Bohematic

Hodinky od české značky Bohematic nově nesou jméno ROBOT. Zájem o hodinky ve světě přivedl společnost ke změně názvu značky: „Slovo ROBOT jsme vybrali právě proto, že je globálně srozumitelné, a navíc má díky bratrům Čapkům české kořeny,“ říká spolumajitel Bohematicu Josef Zajíček.

Dvanáctikusová limitka, s cenovkou 173 000 Kč, se honosí několika úpravami oproti standardnímu modelu Minor.

Když Bohematic před téměř dvěma lety představil záměr vyrábět v Česku špičkové náramkové hodinky, hned první model Graphic Sutnar ukázal, že si je vznikající tým dobře vědom toho, co to obnáší navrhnout a ručně zhotovit hodinky, které zaujmou na první pohled elegancí a perfektním řemeslným zpracováním.

Robot Minor Le Mans 58

Po premiérovém modelu Graphic Sutnar následoval výrazný chronograf Minor s motorsportovní DNA. Díky ruční výrobě ve vlastním ateliéru v Novém Městě nad Metují se nabízí i jedinečná možnost nejenom personalizovat dle přání zákazníků, ale také dávat prostor kreativitě designérů, kteří mohou tvořit tematické limitované edice v miniaturních sadách pouhých dvanácti kusů.

Jednou takovou přinesl také letošní závod v Le Mans, kde značku Bohematic reprezentoval vůz Aero Minor Sport spolku Le Mans Redux (více informací zde), o kterém hrdě říkají, že není žádným muzeálním veteránem k focení a oprašování. A nezbývá, než souhlasit. Je to plně funkční závoďák, který se nebojí měřit síly s dalšími seniory motor sportu. Letos v létě jej čekal příslovečný návrat na místo činu – závodiště v Le Mans, kde v roce 1949 zvítězil ve své kategorii ve slavné čtyřiadvacetihodinovce – v soutěži historických vozidel s názvem Le Mans Classic. Aby manufaktura Bohematic tuto významnou událost náležitě uctila, rozhodli se hodináři vytvořit limitovanou edici hodinek ROBOT MINOR, pojmenovanou 58 podle startovního čísla, se kterým vůz před sedmdesáti třemi lety dosáhl svého historického úspěchu.

Dvanáctikusová limitka se honosí několika úpravami oproti standardnímu modelu Minor. Na první pohled zaujme změna číselníku, který je lamelovaný – v odkazu na chladící žebrování na přídi a na bocích kapotáže. Namísto bočního pohledu na vůz, který zdobí protiváhu vteřinové ručky běžného modelu, na limitované edici obíhá číselník charakteristicky asymetrická silueta vozu v příčném řezu. Tyto výrazné změny doplňuje číslice 58 korunce.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.