Sociální sítě
Nahoru

Soutěž Auto snů od Toyoty vyhrála sedmiletá Lucie, peníze použije na výtvarnou školu

V letošním 15. ročníku výtvarné soutěže Auto snů automobilky Toyota uspěla ve světovém finále i Lucie Mauleová z Plzně. Finanční odměnu využije k zaplacení výtvarné školy, kde by mohla zdokonalit své kreslířské dovednosti.

Lucie je jedním z 26 letošních výherců celosvětového finále soutěže. Zadáním dětí bylo nakreslit automobil snů podle vlastní představivosti a zcela bez omezení.

Celkem se letos přihlásilo 531 692 výtvorů z celého světa. Na jaře byli oznámeni vítězové národního kola, do kterého se v České republice přihlásilo rekordních více než 800 dětských umělců. Obrázky devíti nejlepších pak putovaly do světového finále v Japonsku.

Lucie byla podle svých slov překvapená, protože nikdy nevyhrála v tak velké soutěži. Když už se dostala do nějakého finále soutěže, tak neuspěla.

Řekla jsem si, že by bylo dobré podívat se do vesmíru, ale jinak než ostatní, jinak než výzkumník. Vždycky mi to připomene výzkumy na zvířatech, a to se mi vůbec nelíbí. Proto jsem vymyslela auto, které připomíná to, že bychom se se zvířaty měli kamarádit, a ne na nich dělat výzkumy,“ uvedla Lucie ke svému obrázku nazvanému Vesmírné auto snů.

Do soutěže Auto snů Toyota (Toyota Dream Car Art Contest) se mohou každoročně přihlásit všechny děti do 15 let, které soutěží ve třech věkových kategoriích. Soutěž pořádaná od roku 2004 má za cíl rozvíjet u dětí zájem o automobily a podporovat jejich sny a radost. Nejlepší práce se vybírají v rámci národních kol soutěže, přičemž vítězné výtvory se předkládají k posouzení porotcům v Japonsku.

Dream Car

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.