Nedávno otevřená restaurace La Bottega Oaks Deli Bistro v Nebřenicích nedaleko Popoviček nabízí na svém jídelním lístku kombinaci prvotřídní italské kuchyně a lokálních surovin. Pravidelně připravuje také speciální akce s tematickými pokrmy a doprovodným programem.
Po jahodovém menu k vysvědčení a lanýžovém týdnu přichází se Středomořským večerem, který se bude konat 27. srpna pod širým nebem na zahrádce restaurace a v prostorách nově otevřeného sousedícího parku.
„Zaměřujeme se na italská jídla v moderním pojetí připravovaná z prvotřídních surovin. Se svým týmem jsem na poslední srpnový víkend připravil degustační čtyřchodové menu nabízející to nejlepší ze středomořské kuchyně,“ říká Jan Kliment, šéfkuchař La Bottega Oaks Deli Bistro.
Také dodává: „Hosté si mohou zvolit jak pokrmy v masové a rybí formě, tak si dopřát vegetariánské speciality. Na výběr bude u předkrmů pečená chobotnice s restovanými mušlemi svatého Jakuba, krevetami a středomořským salátem a tatarák z mořského vlka s mandarino verde a koriandrovým olejem. Z hlavních jídel pak bude na výběr mezi telecím entrecote s caponatou, rozmarýnovým máslem a křupavou focacciou a pošírovaným mořský ďasem s omáčkou guazzetto, fregolou, mořskými řasami a bazalkovým pestem.“
K osvěžujícímu welcome drinku, delikátnímu jídlu a uvolněné atmosféře patří i příjemná muzika. O tu se postará živá hudba za doprovodu tónů saxofonu. Jelikož La Bottega Oaks Deli Bistro chce, aby se dostalo skutečně na všechny, rozdělila akci do dvou slotů. První se bude konat v čase od 17 do 19:30 hod. Druhý bude od 20 do 22:30 hod. Z důvodů omezených kapacit je nutná rezervace předem.
Bonusem Středomořského večera je možnost vyzkoušet si sabráž v zahradě restaurace. O co se vlastně jedná? Sabráž je elegantní a zároveň trochu nebezpečný způsob otevírání láhve šampaňského či jiného šumivého vína energickým setnutím hrdla šavlí.