Je tomu už 23 let, co módní dům Dior uvedl na trh vůni J´adore. Na svůj veleúspěch dnes značka navazuje znovu – vůní, ve které není ani kapka alkoholu. Jen květiny, voda… toť vše.
Vůbec poprvé má flakon vůně J´adore barvu bílého opálu, druhé „poprvé“ se pak nachází uvnitř: díky inovativnímu patentovanému postupu značky Dior mohl být v receptuře alkohol nahrazen vodou, aniž by utrpěla intenzita vůně nebo její dlouhotrvající stopa na pokožce.
Sen o vůni bez alkoholu, která by si však zachovala všechny své nuance a ušlechtilost, měl i parfumér módního domu Dior François Demachy. A přestože cesta ke zcela novému způsobu tvorby parfémů byla náročná, nevzdal se.
Pomocí vysokotlaké nano-emulzní techniky dokázal vodu obohatit o esenciální oleje, aniž by bylo zapotřebí přidat chemická rozpouštědla. Výsledek v podobě J´adore Parfum d´eau je hmatatelným úspěchem. Tradiční triptych hlava-srdce-základ mizí, aby udělal místo pro svěží přirozenou vůni, která se na pokožce postupem času pomalu rozvíjí podobně jako rozkvétá květina. Skutečný olfaktorický zážitek.
J´adore Parfum d´eau je ztělesněním všeobjímající krásy květin. Harmonie se rozvíjí kolem čínské magnólie a smyslných akcentů jasmínu promíchaných s okouzlující růží a svěžím zimolezem. V samém nitru se pak nachází podstata vůně J´adore, náruč bílých květin ozvláštněná zelenými akcenty.
To pravé kouzlo ale parfémované vodě dodává zářivý akord neroli, který ji zjemňuje a dodává jí na smyslnosti. Tuto hlavní ingredienci odebírá módní dům Dior od mladé pěstitelky Christelle Archer ze společnosti Florapolis, která se ve Francii stará o celou plantáž hořkých pomerančovníků. Z jejich květů se pak parní destilací získává hydrolát a esenciální olej (neroli), které ve světě parfémů mají své nezastupitelné místo.
Proces od vysazení stromu po sběr květů a jejich destilaci je velmi náročný. Místní pomerančovníky mají totiž rozmarnou povahu. Protože špatně snášejí vítr, pěstují se na těžko přístupných svažitých pozemcích, jejich květy se pak sbírají ručně v omezeném čase – od konce dubna do začátku května. Veškerá námaha za to ale stojí. Neroli z nich získané vyniká nevídanou silou a krémovou, zářivou jemností, která do vůně J´adore Parfum d´eau vnáší jiskřivou záři.