Sociální sítě
Nahoru

KLENOTA a Loono spojí síly v boji proti rakovině prsu

Pink October neboli růžový říjen je již tradičně měsícem prevence rakoviny prsu a pomoci nemocným ženám. Pro ten letošní si pražský šperkařský ateliér KLENOTA připravil speciální akci na podporu neziskové organizace Loono.

Vytvořil designový přívěsek z růžového zlata zdobený růžovým turmalínem, z jehož prodeje poputuje 25 % na šíření osvěty ohledně ženského zdraví.

Růžový šperk pro růžový říjen

Symbolem boje proti rakovině prsu je již mnoho let růžová stužka a růžová barva obecně. Při navrhování šperku pro tuto kampaň se designéři v dílně KLENOTA inspirovali právě tímto motivem. Ručně vyráběný náhrdelník působí velmi něžně a žensky.

Celý je zhotovený ze 14karátového růžového zlata a samotný přívěsek připomíná stočenou stužku. Náhrdelník zdobí sytě růžový turmalín. Kromě barvy ho s bojem proti rakovině prsu pojí i to, že mezi drahokamy podle narození náleží právě k měsíci říjnu.

Náhrdelník půjde do prodeje 1. října a zakoupit jej bude možné i v bílém nebo žlutém zlatě. Jeho cena bude 7 900 Kč a z každého prodaného náhrdelníku po celý měsíc říjen tak půjde 2 000 Kč na boj s rakovinou prsu.

Spojení, které dává smysl

Krása a zdraví patří k sobě. Žena je krásná, když se ve svém těle cítí dobře. KLENOTA vytváří šperky, které zdůrazňují krásu a jedinečnost každé ženy, Loono pečuje o zdraví těla. Obě poslání k sobě mají blíž, než by se mohlo na první pohled zdát.

Charitativní činnost nepochybně patří k aktivitám naší firmy,“ říká Jarmila Slívová, majitelka společnosti KLENOTA, a dodává, proč se rozhodla podpořit právě Loono: „Je to tým mladých, zapálených lidí, kteří s nadšením šíří osvětu a inspirují k činům. Navíc to dělají s lehkostí a nadhledem. Jejich úsilí má velký význam.

Šperky jsou neodmyslitelně spjaty s ženskou krásou. Jsou to právě ženy, jejich síla a příběhy, které nás v tvorbě inspirují. Právě proto jsme zvolili dobročinný projekt, zaměřující se na prevenci rakoviny prsu a podporu nemocných žen,“ pokračuje Slívová.

Důležitost prevence

Rakovinou prsu v České republice onemocní přes 7 000 žen. Bohužel mnoho z nich přijde ke svému lékaři v momentě, kdy už je příliš pozdě. „Včasný záchyt nádoru je přitom naprosto klíčový. Až 90 % žen, u kterých je diagnostikován včas, se může zcela vyléčit,“ vysvětluje zakladatelka Loono Kateřina Šédová (Vacková). „Neskutečně si vážím toho, že se společnost KLENOTA rozhodla podpořit naši kampaň #prsakoule a pomůže nám tak šířit osvětu o důležitosti prevence,“ dodává.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.