Sociální sítě
Nahoru

Spectre by Levitate přináší jedinečnou kombinaci japonsko-vietnamské gastronomie

Spectre je nejmenší bistro v centru Prahy prodchnuté novými chutěmi i vůněmi. Je to experimentální místo jakási laboratoř restaurace Levitate. Je to pražské zjevení nabízející jako jediné japonsko-vietnamské gastronomické pohlazení.

Šéfkuchař a spolumajitel Christian Chu původně z milionového Hoa-Binh na severu Vietnamu čerpá ze zkušeností nabytých v nejlepších restauracích světa.

Zvláště ho ovlivnila jedna z nedávných cest do Japonska, kam se vypravil na zkušenou a ochutnal ty nejrozmanitější japonské kombinace chutí. Právě ty se ve Spectre snoubí s tradiční vietnamskou kuchyní, na které vyrůstal.Při cestováni po Japonsku jsem byl zcela fascinován jídlem Ichiju-Sansai, které je pro tamní obyvatelé denním chlebem. Je to to nejběžnější jídlo jaké v Japonsku najdete a je naprosto fantastické. Volně přeložit můžeme název jako „polévka a tři malé misky “. Tento set se v japonštině řekne Teishoku, takže ho najdete i pod tímto názvem. Každý den je trochu jiné, je vždy proteinově vyvážené a vždy chuťově dokonalé. Jde o polévku, zeleninu, rýži a buď rybu nebo maso. Zaujalo mě natolik, že jsem se rozhodl nenechat si tento gastronomický zážitek jen pro sebe a rozhodl se tento set servírovat denně I ve Spectre, “ popisuje Christian vznik jedné z částí nového menu.

V bistru na Vás vybíhají gastro nápady, objevují se zde nové chutě, ladí se netradiční kombinace surovin, vznikají nová sousta i celá jídla. Díky tomu ochutnáte dosud nepoznané, stejně jako šéfkuchař Christan na svých gastro cestách a stejně jako se za těmito kulinářskými zážitky budete chtít vracet.

Na talíři ve Spectre na Vás čeká dokonalý prototyp, který se sice nakonec v Levitate nemusí servírovat, ale určitě stojí za to ho ochutnat. Stanete se součástí gastronomického bádání.

Ve Spectre, kde je nutná rezervace předem, je pouze večerní provoz od úterý do soboty, je zde 6 míst u baru, jde o tradiční japonské servírování, kdy kuchaři vidíte pod ruce a můžete s ním jeho netradiční postupy přípravy jídla probrat. Máte možnost vyzkoušet 3, 5 nebo 7 chodů, které Vás povznesou.

Spectre je přízrak, je to fantom, který si v Praze nachází cestu, vyznavače i nadšence.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.