Sociální sítě
Nahoru

BMW INVELT se připojil k oslavám sportovní divize M

Před 50 lety dala značka BMW zelenou oddělní, které začalo vyrábět ikonické modely M. Sportovní divize BMW M GmbH vytvořila za celou dobu svého působení modely, které zanechaly nesmazatelnou stopu. BMW tento rok slaví pět desetiletí fascinující historie jedinečných vozů s označením M, které vždy rozbuší srdce. K oslavám se připojil i jeden z prvních partnerů BMW v České republice, společnost invelt. Na BMW M DAYS TOUR 2022 byli do pražského showroomu pozváni příznivci sportovní jízdy. Vyzkoušet si mohli modely BMW M4 Coupé, BMW M4 Cabrio, BMW M5, BMW X6M a BMW M8 Competition Coupé.

Dvoudenní program inveltu, který byl každý den zahájen představením vozů produkce BMW M, nabídl padesát jízdních slotů trvajících hodinu zážitkové jízdy. Celodenní catering a možnost seznámit se s širokou nabídkou showroomu v Jeremiášově ulici v Praze byl zárukou skvělého zážitku ve velmi přátelské atmosféře.

Prvním vozem z nabídky bylo BMW M4 Coupé, které dosahuje sportovního výkonu 480 koní a točivého momentu 550 Nm. Kombinace pohonu zadních kol a dále zdokonalené 6stupňové manuální M převodovky umožňuje velmi dynamický jízdní styl a dělá z tohoto stroje ryzí sportovní vůz.

Estetickou dokonalost v podobě karbonového obložení interiéru je možné doplnit koženým volantem zdobeným karbonem nebo odlehčenými sportovními skořepinovými sedadly. Vnitřní výbava s nezbytnými prvky, jako je dotyková obrazovka multimediálního systému s funkcí Android Auto a Apple Car Play, bezdrátové dobíjení, head-up displej, navigace, elektricky nastavitelné vyhřívané sedačky či prémiové reproduktory od značky Harman/Kardon, nabízí i dostatečný komfort pro každodenní jízdu.

Vedle kupé M4 byl k dispozici i model v kabrioletu BMW M4 Cabrio s elektricky ovládanou plátěnou střechou. Přeplňovaný řadový šestiválec o obejmu tří litrů generuje výkon více než 510 koní a dosahuje maximální točivý moment 650 Nm. 8stupňová převodovka M Steptronic Drivelogic, pohon všech kol M xDrive s aktivním M diferenciálem a celou řadou technologií pocházejících z motorsportu nabízejí jak při každodenním používání, tak při nasazení na závodním okruhu maximální jízdní dynamiku.

M modely BMW řady 5 Sedan v sobě mimořádně podmanivým způsobem spojují typickou M sportovnost s komfortem a elegancí manažerského sedanu. BMW M5 je kromě pohonu M xDrive navrženého pro maximální trakci a dynamiku vybaveno podvozkem, který dokáže vyhovět každému požadavku od sportovního stylu jízdy až po komfort při cestách na dlouhé vzdálenosti. Sladění podvozku s 8válcovým M motorem o výkonu 600 koní znamená jízdní dynamiku vyznačující se silou a agilitou.

Prémiový styl a výkon sportovního vozu v jednom představuje BMW X6M, které s pohonem M xDrive nadchne luxusním interiérem a jízdní dynamikou definovanou závodními geny. Posledním ze zástupců M linie bylo Nové BMW M8 Competition Coupé, které je špičkovou variantou M modelů BMW řady 8 Coupé. Ikonický vzhled představuje nový designový styl segmentu sportovních automobilů a zřetelně prezentuje dynamický výkon.

Sportovní a zároveň exkluzivní atmosféra interiéru je dokreslena zejména odvážnými M detaily. Vysokovýkonný zážehový vidlicový 8válec M TwinPower Turbo má výkon 625 koní. Competition posouvá schopnost řady 8 od sportovní divize ještě dál a je ztělesněním ryzích M genů s nadčasovou exkluzivitou.

Značka BMW v jubilejním roce divize BMW M GmbH nabízí klientům unikátní možnost historického loga. Na kapotě motoru, víku zavazadlového prostoru a kolech jsou na přání k dispozici pro všechny příznivce vozů M jako symbol významného jubilea a smysl pro tradici.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.