Sociální sítě
Nahoru

Restaurace hotelu The Mozart Prague má nové menu i šéfkuchaře

Pražská gastronomická scéna je díky nově otevřené restauraci hotelu The Mozart Prague opět o něco pestřejší. Jídla z kuchyně šéfkuchaře Marka Kouckého zaujmou originalitou chutí, estetikou servírovaných jídel a především kvalitou lokálních i exotických surovin – to vše v samotném centru Prahy.

Zatímco kavárny a bistra rostou v Praze jako houby po dešti, příjemné restaurace s nabídkou chutného jídla stagnují, nebo dokonce zavírají. Obzvláště v samotném centru města je čím dál těžší najít místo, které by splnilo ty nejnáročnější požadavky na chuť, originalitu a příjemné prostředí bez davů procházejících kolem stolu.

Teď už hledat nemusíte – všechno, po čem vy i vaše chuťové pohárky touží, nabízí restaurace hotelu The Mozart Prague. Její kuchyni vede zkušený šéfkuchař Marek Koucký, který během uplynulých patnácti let sbíral zkušenosti v Londýně, Mexico City i v luxusních rezortech na Maledivách. To se samozřejmě podepsalo i na jeho originálním stylu vaření.

Pro podzimní sezónu vytvořil Marek nové menu, které potěší jak milovníky klasiky (telecí řízek s brambory grenaille), mořských plodů (chobotnice, vepřový bůček, uzená brambora) a lehkých jídel (kuřecí prso, bylinkové noky), tak i vegetariány (dýňové ravioly, krém z mascarpone, brokolice).

Krom výše zmíněných hlavních jídel si v restauraci můžete pochutnat i na celé řadě předkrmů a dezertů, které uspokojí malý i velký hlad. Třeba během chladnějších podzimních dnů vás zaručeně zahřeje chutná polévka z topinamburu s pečenými kaštany. Mezi předkrmy dále najdete hovězí tataráček, uzeného lososa s avokádovou pěnou, nebo sýr halloumi smažený v panko strouhance. Dezertům pak dominuje čokoládová pěna s jogurtovou zmrzlinou nebo ananasové carpaccio s citrónovým parfait.

Asi nejlepším způsobem, jak si co nejvíc užít kuchařské umění Marka Kouckého, jsou nedělní brunche. Ty začnou v hotelu pravidelně probíhat od 9. října (vždy od 12 do 16. hodin) a hosté si během nich budou moci pochutnat na čtyřech předkrmech, čtyřech hlavních chodech a třech dezertech.

Ceny začínají na 890 Kč / osoba (s nealkoholickými nápoji), brunch s neomezenou konzumací vína a piva pak vyjde na 1150 Kč / osoba. Samozřejmostí je i speciální menu pro děti do čtyř let za 290 Kč / osoba. Pro děti od 5 do 11 let je cena 445 Kč / osoba. Navození nedělní pohody pro všechny členy rodiny je pro restauraci zásadní, a proto během brunche nabídne hostům i možnost využít dětský koutek s chůvou. Samozřejmostí je živá hudba.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.