Sociální sítě
Nahoru

Luxusní interiér ve třech krocích

Proměnit běžný interiér v luxusní bydlení může být až překvapivě jednoduché. Zejména, obrátíte-li pozornost k předním skandinávským značkám, které jsou pověstné důrazem na výběr těch nejlepších materiálů i vytříbeným stylem. Dlouhá tradice, na které staví, navíc znamená, že váš interiér zůstane aktuální i navzdory pomíjivým trendům a ubíhajícím letům. Pojďte se s námi tedy podívat, jak na to, aby byl váš interiér vyladěn k dokonalosti.

Stěny oděné do luxusu

Namísto holých zdí, vsaďte na designové vliesové tapety. Široký výběr napříč motivy vám umožní vybírat dle preferencí – od drobných vzorů a monochromatických tapet, které stěnám pouze dodají texturu, po ty nápadné, které budou udávat tón celé místnosti.

Chcete-li se i doma cítit jako v luxusním hotelu, pak by vám neměla uniknout kolekce tapet švédské značky Engblad & Co. Řada s příhodným jménem Lounge Luxe nabízí motivy inspirované interiéry nejkrásnějších hotelů světa, ale čerpá také z estetiky 20. a 60. let minulého století. Geometrické a přírodní tapety nabízí v mnoha barevných provedeních.

Do minulého století se vrací také kolekce The Apartment další tradiční švédské značky BorasTapeter. Retro vzory inspirované uměním, architekturou a cestami kolem světa vzdávají poctu 70. a 80. létům. Nádech luxusu ještě umocňují metalické prvky, které interiér vkusně oživí.

Komfort při sezení

Luxusní bydlení by bezpochyby mělo být krásné na pohled, opominout ale nesmíme ani pohodlí. Jak se budete cítit, když usednete v náruči designového křesla nebo jídelní židle, je přece jen to nejdůležitější. Právě u sedacího nábytku se tedy vyplácí vybírat s rozmyslem.

Některé kousky nicméně prověřil sám čas, a tak se na jejich kvalitu můžete spolehnout. Příkladem mohou být židle Vitra, které dlouhodobě patří k těm nejoblíbenějším. Známá kolekce Eames už od svého představení v 50. letech, kdy zaujala svět svou multifunkčností i schopností přizpůsobit se lidskému tělu.

Svítidla jako dekorace

Posledním, avšak o nic méně důležitým krokem je výběr osvětlení. Optimálního výsledku dosáhnete kombinací několika různých zdrojů světla, díky kterým budete moci reagovat na potřeby konkrétní denní doby, činnosti i žádané atmosféry. Každá z lamp se přitom může stát také ozdobou interiéru, zejména závěsná svítidla skýtají potenciál stát se ústředním bodem místnosti. Některá, jako například ta z kolekce Orb od dánské značky Bolia, zaujmou svým nápadným designem, jiná zase vyniknou velikostí. Třeba svítidlo Tense tvoří textilní stínidlo o průměru 120 cm, které působí jako by se vznášelo místností.

Ať už se zaměříte na všechny zmíněné tipy, nebo začnete u jednoho z nich, budete zase o krok blíž luxusnímu bydlení, které jste si vysnili. S výběrem kvalitních designových kousků si navíc můžete být jisti, že vám budou dělat stejnou radost i po mnoha letech používání.

Zdroj foto: DesignVille.cz

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.