Sociální sítě
Nahoru

Jaká délka dámských kabátů bude v této sezóně trendy?

Kabát je nenahraditelným prvkem ženského šatníku – elegantní nebo trochu ležérnější může opravdu obohatit mnoho stylů. Klíčovou otázkou však zůstává: jaká délka kabátu bude vhodná? Na co si dát pozor při výběru kabátu, který odpovídá vaší postavě a dokážete odhadnout, jak budete v konkrétním modelu vypadat?

Jak si vybrat kabát – základní pravidla

Nejzákladnějším pravidlem při výběru kabátu je, že jeho délka by se měla odvíjet od výšky konkrétního člověka. Vysoké dámy si mohou bez obav pořídit dlouhé kabáty do půlky lýtek. Dámy středního vzrůstu spíše o něco kratší, zatímco krátké – zimní kabáty dámské (https://answear.cz/h/zimni-bundy) s délkou po kolena. Jde o to, aby se postava opticky nezkreslila. Výjimkou zde může být o něco kratší délka kabátu pro opravdu vysoké ženy. Díky tomu budete působit o něco kratší, takže pokud si na tom dáváte záležet, volte raději midi než maxi model.

Při výběru kabátu je dobré dbát i na možnost vypasování. Většina kabátů vám umožní zavazování nebo zapínání v pase, zatímco existují modely, u kterých je pásek spíše ozdobou a obecně to nejde nijak udělat, takže pokud se vám nepodaří vybrat kabát, který je dokonalý pro vaši postavu bude těžké opticky zvýraznit její největší přednosti. Jinými slovy, dobrá délka nestačí.

Jak si mám vybrat kabát, aby odpovídal mé postavě?

Typ postavy je důležitým vodítkem při výběru kabátu. Všimněte si, že v případě nízkých a vysokých lidí lze kabát někdy vybírat podle velmi podobných kritérií, pokud i přes rozdíl několika (deseti) centimetrů ve výšce budou mít obě dámy podobnou postavu. Hodit se k nim budou kozačky nebo dámské kotníkové boty.

Jaký styl kabátu pro ženu s postavou přesýpacích hodin?

Přesýpací hodiny jsou prý dokonalým typem ženské postavy. V tomto případě je nejlepší zvolit kabát, který lze jasně zapnout v pase a ještě více ho zdůrazňovat. Zároveň by pod i nad prolisem neměly být žádné prvky, které by postavu opticky rozšiřovaly. Perfektní pro kabáty bez kapes a určitě s dlouhými úzkými klopami.

Jaký kabát pro dámy s postavou hruška?

Máte postavu hrušky? Ideální volbou jsou pro vás oděvy, které opticky rozšíří vršek s relativně málo vyvinutou spodní částí. Může to být kabát s klopami, nárameníky, širokými klopami nebo kapsami. Látka může mít také trochu jinou barvu, aby odvedla pozornost od boků. Dobré bude také volit krátké kabáty, pokud není zvolený model dole dost vypasovaný, což ubere na vodorovných proporcích a opticky prodlouží siluetu.

Poradíme vám na //iluxus.cz/2021/08/31/luxusni-modni-trendy-co-si-obleknout-tuto-sezonu/.

Jaký zimní kabát pro ženy s postavou jablka?

Pro dámy s vypracovanou horní částí těla lze navrhnout dvě základní cesty. Dámám bude v první řadě slušet dlouhý i krátký kabát, pokud má poměrně hluboký dekolt. Druhou možností je kabát, který bude celý oversized. V tomto případě se poměr stran nezmění, pouze bude maskován. Určitě se hodí i model bez pásku, který se v pase odřízne.

Vybrat si vhodný kabát není složité, pokud víte jak na to. Díky našim radám to zvládne hravě každá žena.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.