Michelin doporučuje po světě ty nejlepší. Jednou z vyvolených je i fine dining restaurace Benjamin v pražských Vršovicích. Myšlenka se stala realitou a česká gastronomická scéna se rozrostla před 4 lety o unikátního fine diningového člena a tím je Benjamin.
Tato restaurace skrývá hodně emocí a obrovský potenciál. Je totiž absolutně jiná. Interiér titěrný na prostor a přesto vzdušný, navíc nad hlavou se stromem plným emocím. Sociální restaurační koncept kráčející mezinárodním směrem.
Benjamin v čele se Štěpánem Návratem (executive chef) a Jakubem Červenkou (head chef) mění menu sezóně po položkách. Každý servis od středy do soboty vždy od 18:30 má řád. Nejde o byznys ale gastronomický počin. Zážitek v pražských Vršovicích ve fine dining kvalitě je neuvěřitelně opojný.
Kdo by se nezamiloval do chodu jménem Rajčata, které doplňují libeček a brynza. Nesmí chybět sezónní Dýně v doprovodu pohanky, zelí a tamari. Rybí pokrm zastává Siven s koji, jikry a bezinkou. Silný a svérázný Zajíc skáče v doprovodu švestek, perníků a lokší. 8-mi chodová degustace je zážitkem s elegancí a mezinárodním vkusem.
Kdo chce zažít hřejivý gastronomický podzim, měl by ochutnat podzimní menu v restauraci Benjamin. Díky tomu, že každý servis je omezen na 10 osob, doporučujeme včasnou rezervaci. Dalším chodem, který se během podzimu objeví bude daněk. Je na co se těšit.