Sociální sítě
Nahoru

Kus pravé Itálie v malostranském Pastaři

Ani se to nechce věřit, ale oblíbená malostranská restaurace Pastař slaví v září již osmé narozeniny. A stále ji neopouští energie a zápal, se kterými se před lety vrhla na pražskou gastronomickou scénu. Stejně tak zůstává věrná svému poslání: nabídnout Pražanům autentickou italskou gastronomii v kulisách rodinného podniku s komorní „domáckou“ atmosférou a precizním servisem.

Co se ovšem mění je nabídka pokrmů. Kuchyni Pastaře totiž dostal na starost talentovaný šéfkuchař Daniel Bureš, který má zkušenosti z předních pražských podniků včetně luxusního Bellevue a „italské“ La Finestry. Do Pastaře přinesl nejen důraz na kvalitu surovin, ale také nové a neotřelé chuťové kombinace, a hlavně dokonale vymazlené omáčky.

Nabídka pokrmů je přehledná a jednoduchá: pět předkrmů, pětkrát pasta, pět hlavních jídel a tři dezerty. Předkrmům vládne skvostný hovězí tatarák s lanýžem a topinamburovým chipsem. Poutavá prezentace, skvělá chuť, prostě paráda.

A superlativy ze strany hostů si už vysloužily také černé linguine s mořskými plody a krevetovým bisquem, neboť právě takhle by mohlo chutnat moře na talíři. Druhým tipem z kolekce pasty jsou domácí ravioly se salsicciou a máslovou omáčkou.

A co doporučíme z hlavních pokrmů? Určitě vyzkoušejte hovězí krk s omáčkou z červeného vína, typicky podzimní jídlo s plnou a hřejivou chutí. Nebo ochutnejte pečeného mořského vlka s kaviárem, brambůrky grenaille a skvostnou omáčkou, který vám zase připomene léto.

Pokud Pastaře ještě neznáte, určitě si ho zamilujete. Jen málo pražských podniků potěší tak krásnou gastronomií za rozumné ceny. Plus milá obsluha a atmosféra navíc jako bonus.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.