Sociální sítě
Nahoru

Motivy hodinek v kolekci KlokArt rozšíří cyklistiku zbožňující Festina

Trička a mikiny s hodinářskou tématikou se během relativně krátké doby v nabídce KlokArt etablovaly. Po úspěšných edicích přinášejících volnou interpretaci hodinek Seiko, Casio či Certina přichází ilustrátor Richard Svitalský s další kresbou inspirovanou světem kultovních hodinek.

Do oka mu tentokrát padly legendární chronografy Festina, jež byly dlouhá léta vyráběny na počest cyklistického závodu Tour de France. Předobrazem mu byl tentokrát jeho vlastní model ze série Festina 16095.

V pořadí již čtvrtá kolekce, která opět podpoří Fond ohrožených dětí, zobrazuje hodinky v kulise cyklistických závodů. Právě španělská značka Festina totiž dlouhá léta dominovala v rámci Grand Tour, tedy tří nejvýznamnějších etapových cyklistických závodů světa.

Její postupný nástup započal už v roce 1989 formací španělského profesionálního cyklistického týmu Lotus-Zahor, který byl sponzorovaný hodinářskou značkou Lotus spadající do impéria Miguela Rodrígueze jménem Festina Group. Během jediného roku však došlo k přejmenování stáje a jednoznačně začalo vynikat slovo Festina. To je také důvod, proč na rámu silničního speciálu lze objevit číslo 89.

S nárůstem vavřínů a etapových vítězství na jarních klasikách rostly i ambice týmu, a tak se roku 1992 ve své premiéře postavil na startovní čáru v rámci závodu Tour de France – a jelikož ten nedisponoval žádnou oficiální časomírou, ujala se ji příznačně právě značka Festina. Ani tato připomínka na žlutém číselníku, symbolizujícího vedoucího jezdce, nechybí. Jednalo se tehdy o 79. ročník závodu, a tak se toto číslo hrdě hlásí o pozornost na datovém věnci. Svou neoblomnou pozici si v rámci cyklistiky, a to nejenom v rámci Tour de France, Giro d´Italie či La Vuleta, ale i dalších závodů, držela Festina až do roku 2016, kdy také přejmenovala řadu svých hodinek na ChronoBike.

Barvy nejlepšího vrchaře, v jehož pozadí se k nebesům tyčí francouzské Alpy, si může užít opravdu každý. Oblečení je opět možné zakoupit exkluzivně na e-shopu Klokart, případně je bude možné získat jako dárek k pořízení nových hodinek Festina u vybraných prodejců. V každém případě peníze z jejich prodeje podpoří děti v domovech Klokánek.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.