Sociální sítě
Nahoru

Celá kolekce pěti výjimečných šampaňských MUMM RSRV nyní k dostání i u nás

Limitované kolekce prémiových šampaňských MUMM RSRV ztělesňují historii, terroir i know-how francouzského domu G.H.MUMM. Poprvé vyrobena v roce 1838, v té době pouze pro nejbližší okruh zasvěcených, dnes se tato mimořádná edice skládá z pěti druhů cuvée MUMM z vinic Grand Cru a je určena nejen znalcům, ale všem, kdo ocení šampaňské té nejvyšší kvality.

Doposud bylo možné na českém trhu pod distribucí společnosti Jan Becher Pernod Ricard, která značku MUMM v ČR zastupuje, koupit varianty RSRV Cuvée 4.5 a RSRV Blanc de Blancs. Nově se nabídka rozšiřuje na všech pět šampaňských a k dostání jsou tak i růžová varianta RSRV Rosé Foujita a ročníková vína RSRV Blanc de Noirs a RSRV Lalou.

Historickým domovem značky MUMM je francouzská obec Verzenay se svými Grand Cru, tedy nejlepšími vinicemi v severní části Montagne de Reims. Právě zde se pěstuje pro značku charakteristická odrůda Pinot Noir, díky které je vyráběno exkluzivní šampaňské ztělesňující tuto výjimečnou oblast a savoir-faire domu. Od roku 1838 začal MUMM stáčet a skladovat exkluzivní ročníky, které nebyly dostupné široké veřejnosti.

Tyto vysoce ceněné láhve s cuvée, známé jako kolekce RÉSERVÉE – odtud zkratka RSRV – byly vydávány pouze několika vyvoleným. Láhev šampaňského MUMM RSRV říkala, že jste vážený přítel nebo rodinný příslušník. Tradice trvající téměř dvě století vedla k vyrobení prvních vintage ročníků počátkem druhého tisíciletí – Blanc de Noirs 2008 z Verzenay a Blanc de Blancs 2012 z Cramantu. Obě cuvée byly následně znovu uvedeny v roce 2016 pod oficiální značkou RSRV. Historicky mají vína RSRV zvláštní vztah ke gastronomii, což se vysvětluje tím, že tato cuvée vznikají pro potěšení u stolu a jako důležitý doplněk k jídlu.

Srdce kolekce šampaňských MUMM RSRV tvoří dvě ročníková cuvée s unikátním charakterem – RSRV Blanc de Noirs z Verzenay a RSRV Blanc de Blancs z Cramantu, obě pocházející z jedné oblasti a jedné odrůdy. Ty doplňuje elegantní růžové cuvée RSRV Rosé Foujita a harmonické RSRV Cuvée 4.5. Nejnovějším přírůstkem do kolekce je legendární ročníkové cuvée RSRV Lalou. Minimální doba zrání jednotlivých cuvée ve sklepích je mezi třemi a šesti lety, u RSRV Lalou více než deset let, čímž je šampaňskému umožněno plně rozvinout jeho charakter.

Díky specifickému tvaru lahví RSRV s úzkým hrdlem víno v lahvích zraje pomaleji a je lépe uchováváno. Jejich design připomíná malé karafy z 19. století. Charakteristická je také etiketa s ohnutým rohem. Tato drobnost je vzpomínkou na dávné časy, kdy bývalo ve zvyku obdarovávat přátele lahví, k níž byla přiložena vizitka se zahnutým růžkem jako důkaz toho, že lahev byla doručena osobně.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.